Mogiel Opublikowano 8 Grudnia Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia Szanowni Forowicze Mam nadzieję, że nie złamię żadnego punktu regulaminu. Jeśli tak się stanie to z góry przepraszam. Żywię nadzieję, że moderatorzy będą łaskawi, ale nie wiem, jak sobie poradzić z tym problemem. W klasie mojego syna absolutnie wszyscy mają konto na facebooku. Klasa ma grupę na messengerze, na której pojawiają się ważne informacje dotyczące zajęć. Z wielu względów, o których nie będę się rozpisywał, nie chcę, aby syn podawał prawdziwe dane do konta facebook. Czy istnieje możliwość założenia i używania konta facebook założonego na nieprawdziwe dane. Sądząc po nazwach kont facebook, wydaje się to możliwe. Mnóstwo jest przecież kont, które nie zawierają w ogóle imion ani nazwisk. Dziwi też ilość profili Leo Messi, Robertów Lewandowskich czy innych wskazujących na to że nie są to prawdziwe dane. Przyznam, że sam próbowałem założyć dwukrotnie konto facebook na nieprawdziwe dane. Za pierwszym razem konto działało przez jakiś czas, po czym zaczynałem otrzymywać komunikaty o konieczności weryfikacji danych. Najpierw prośba o podanie dodatkowego adresu e-mail. To jeszcze nie problem. Ok, znowu spokój. Za chwilę prośba o przesłanie zdjęcia. No cóż, są generatory twarzy, ok znowu spokój. Po czym prośba o przesłanie skanu dokumentu tożsamości!!! No beż żartów. Nie ma opcji abym się na to zgodził, nawet gdyby były to prawdziwe dane. Konto numer dwa zakładane po wyczyszczeniu cookies, w trybach incognito na innej przeglądarce. Przez jakiś czas ok, ale od początku ograniczony dostęp do pewnych funkcji, jak choćby zmiana wyświetlanej nazwy profilu. Po jakimś czasie to samo, konto zablokowane, prześlij dokument tożsamości, aby odblokować!!! Czy ktoś może wytłumaczyć jak to możliwe, że założone przeze mnie konta wpadają w algorytm weryfikacji, a w tym samym momencie jest zatrzęsienie kont, które ewidentnie wskazują, że osoba zakładająca nie użyła prawdziwych danych. Chodzi tylko o to, żeby syn mógł dołączyć do tej klasowej grupy na messengerze. Czy jest jakiś sposób? Jestem w stanie kupić konto, ale chciałbym, aby to było zaufane źródło. Proszę o jakąś pomoc. Pozdrawiam Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Grudnia Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia No niestety, w regulaminie FB mają takie oto zapisy: "Pamiętaj, że aktualizacja Twojego imienia i nazwiska w niektórych miejscach na Facebooku może wymagać przesłania jednego lub kilku dokumentów, na których widnieje Twoje prawdziwe imię i nazwisko." więcej tutaj: https://www.facebook.com/help/186614050293763/?locale=pl_PL Paranoja, ale co poradzić, taka platforma i ustalają sobie regulaminy jak chcą. Pozostaje zakładać konta na jakieś przypadkowe dane, licząc, że akurat za którymś razem się nie przyczepią. Inna sprawa, że przynajmniej jeszcze niedawno można było założyć konto na Messenger, bez konieczności konta na FB. Platformy obsługujące konta w Messengerze bez Facebooka obejmują urządzenia mobilne z systemem Android i iOS, nie wiem jak ze środowiskiem Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 8 Grudnia Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia @Caleb dzięki za odpowiedź. Wiem, polityka facebooka jest jaka jest. Nie podoba się - nie korzystasz i osobiście trzymam się od niego z dala, ale niestety klasa syna upodobała sobie messengera i nic z tym nie zrobię. O jakich platformach piszesz? Jakieś alternatywne komunikatory, w których można się zalogować kontem FB? Jeśli tak to ok, ale nadal trzeba mieć działające konto FB, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 9 Grudnia Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia U mnie używają Librusa i discorda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu Ktoś może pomóc tutaj jakoś? Jakby ktoś wiedział o jakichś możliwościach, które nie nadają się na forum, to proszę o info na pm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...