Skocz do zawartości
joso

Wolny download

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem. Gdy sciągam coś od kogoś ze swojej sieci lan idzie to bardzo powoli ok 30 kB/s, natomiast wysyłanie duzo szybciej. Co może być tego przyczyną? Myslalem ze to może wina systemu, ale jego zmiana nic nie poprawiła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys, może jakieś 2 miesiące temu jak sciagalem jakis film wszystko było wporzadku, potem wymieniłem kartę sieciową, niby taka sama, ale możliwe że to przez nia mam taki niski download.

W sieci jest 4 osoby, dosyc duże odległości miedzy nimi. W sumie ok 400 m kabla, troche na koncentryku, troche na skrętce, sa 2 huby. Siec jest glownie po to aby udostepniac neta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rozrysuj to jakos...Moze sciagasz od kogos z konca sieci ktory na dodatek jest na koncentryku :?

Yy...Noose jaki jest transfer na koncentryku bo zapomnialem :P...

Poza tym pewnie i tak macie huby 10 Mbit...No my zreszta tez mamy takie huby i pliki po lanie ida w granicach 300-400 Kb/s (tez sa duze odleglosci, ale jest wszystko na skretce) A jak masz teraz ta karte sieciowa ustawiona?! Moze ustawiles ja na 10 half mode i juz masz niskie transfery :?

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miejsce z którego ściągam jest rzeczywiście na koncu sieci, po drodze jest jakies 200 m skrętki i 200 m koncentryka :) ale kiedyś wszystko było w porządku.

Tak jest tylko z sciąganiem, a gdy coś wysyłam wszystko jest tak jak byc powinno.

A jak masz teraz ta karte sieciowa ustawiona?! Moze ustawiles ja na 10 half mode i juz masz niskie transfery

W którym to się miejscu ustawia? Może jest to przestawione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie wiesz gdzie to sie ustawia, to oznacza, ze masz na auto :P a tak na serio, przy Twojej konfiguracji to nie robi, dlatego, ze koncentryk jest 10mbps i half :P

zrobcie tak.

1) polaczcie dwa kompy do huba i odepnijcie reszte (oba na skretce). przeslijcie jakis duzy plik (np. film)

2) polaczcie dwa kompy koncentrykiem i przesylacie duzy plik

3) laczycie dwa kompy (jeden na skretce, drugi na koncentryku) i przesylacie plik

dzieki temu zobaczycie gdzie jest cos walniete ;) w tescie 3-cim podlaczcie najpierw jedna pare kompow, potem druga..... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio byly jakies problemy w sasiedniej sieci na koncentryku...Kabel po prostu chyba sie zestarzal (no czy jak to ppowiedziec:P) i wymienili go na skretke i teraz jest ok...

Mozecie zastosowac np. skretke ekranowana i pociagnac nia jakies 150m..

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi