sinus Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Kupuje bloczek na Cpu i zastanawiam sie pomiedzy C1 a C2 od Mate'a. Niestety nie ma żadnego testu, wiec moge sie jedynie kierowac przypuszczeniami... Wiem, ze tego sie nie da "na oko" ocenic, ale moze chociaż macie jakies sugestie który lepiej wybrać... C2 moze byc wydajniejszy, ale boje sie, ze woda bedzie stala bo bokach bloku... :? Jak wam sie widzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Ja juz mam kase i wydaje mi sie ze bardziej wydajny bedzie C2 . Ma na oko wieksza powierzchnie oddawania ciepla . C1 wydaje sie byc cienki. Ale to wszystko jest tylko na oko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Radze poczekac na obiektywne testy, bo na oko to wiele nie powiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Tylko, ze ja juz czekam na blok jakies 3 miesiace! Mialem juz 3 zamowione, ale zawsze sie ktos rozmyslal! :( Wiec juz mam troszku dosc czekania! A poz tym to chyba C2 bedzie wydajniejszy... Z tego co mi sie wydaje to jadro nie lezy na skrzyzowaniu linii miedzy dziurami wokól socketa! Wiec konstrukcja C1 jest troszku nietrafiona! Dobrze mysle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g71a Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 [...] Z tego co mi sie wydaje to jadro nie lezy na skrzyzowaniu linii miedzy dziurami wokól socketa! Wiec konstrukcja C1 jest troszku nietrafiona! Dobrze mysle? A czy aby napewno środek jądra procesora pokrywa się ze skrzyżowaniem linii? Ze względu na dźwigienkę socketa jest trochę przesunięty. A może się myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 [...] Z tego co mi sie wydaje to jadro nie lezy na skrzyzowaniu linii miedzy dziurami wokól socketa! Wiec konstrukcja C1 jest troszku nietrafiona! Dobrze mysle? A czy aby napewno środek jądra procesora pokrywa się ze skrzyżowaniem linii? Ze względu na dźwigienkę socketa jest trochę przesunięty. A może się myle. Masz absolutnma racje przecieci nie pokrywa sie z jadrem ani troche :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 No wiec konstrukcja C1 jest troszke popsuta! :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Spokojnie! Niech Mate sie wypowie - On wie najlepiej co robil. sinus > sam piszesz "chyba". Jak poczekasz na test to bedziesz mial pewnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A pamietasz ile czekalismy na w miare obiektywny test nukleona? :? Dobrze by bylo gdyby Mate sie wypowiedzial i wyprowadzil mnie z bledu! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Sinus - sory, że się nie wyrobiłem z tym blokiem, ale zjechał mi się brzeszczot i prace staneły na 1 finie :( Dzisiaj zrobie ich kilka bo dostałem w końcu odpowiedni brzeszczot - no zobaczymy co z tego będzie :? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsonik Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 A czy aby napewno środek jądra procesora pokrywa się ze skrzyżowaniem linii? Ze względu na dźwigienkę socketa jest trochę przesunięty. A może się myle. No wiec aby wyprowadzic was z bledu powiem tak... Dolna czesc bloku jest mniej wiecej identycznej wielkosci jak caly procesor... Mocujac blok przez otwory w plycie ustawia sie on niemal idealnie przykrywajac blok... Mowie niemal poniewaz w moim przypadku ( a mam blok C2 ) jest lekko podniesiony do gory tzn okolo 1mm, ale sam rdzen lezy niemalze na srodku bloku... zreszta przy montazu widzialem odcisk po pascie... Wiec w bloku C1 bedzie to samo bo ksztalty ich sa identyczne jedynie rozni sie frezem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...