VeerKoon Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2024 Witam, 2 tygodnie temu kupiłem nowy komputer i go składałem sam. Od 3 dni mam problem polegający na tym ze raz na jakiś czas robią mi się czarne ekrany i wyświetla się komunikat brak sygnału, w tym samym czasie wentylatory na karcie graficznej włączają się na max obrotów. W tym czasie dzwięk z komputera dalej jest, jestem w stanie nawet rozmawiać w dalszym ciągu na discordzie, pomaga tylko możliwość wyłączenia komputera przełącznikiem na zasilaczu. Po włączeniu komputer działa przez kilka minut normalnie po czym sytuacja się powtarza, natomiast później już działa normalnie przez x godzin. Nie ma to znaczenia czy aktualnie gram czy przeglądam internet jest to po prostu losowe. W czym moge szukać przyczyny tego problemu? Płyta główna: ASRock Z790 PG Lightning Procesor: Intel Core i5-14600KF Grafika: Gainward GeForce RTX 4070Ti Super Phoenix 16GB GDDR6X Ram: ADATA 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 Lancer Blade RGB Zasilacz: MSI A850GL 850W 80 Plus Gold ATX 3.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2024 Przewód HDMI jest orginalny od monitora? Memtest przeprowadź Odinstaluje sterowniki karty i zainstaluj ponownie, pomoc może program Display Driver Uninstal w trybie awaryjnym windowsa Po tych zabiegach jak nie pomoże, będziemy dalej myśleć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...