Skocz do zawartości
kalykagnes

SSD do laptopa, KC3000 vs Fury (1TB)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Normalnie bralbym KC3000, ale w ostatnim zestawieniu na stronie pojawila sie informacja (w komentarzach) o problemach z parametrami, tj. bez update'u firmware do najnowszej (koncowka x.17) potrafi byc lipa. Idac po sznurku do klebka, serwisy jak tech czy tez reddit zauwazyly ow problem jakis czas temu.
Dodatkowo sa rozne wersje tego samego modelu, gdzie Microna wymieniono na Kloxie i jest loteria.

Fury na tym samym kontrolerze stoi (E18 bodajze).

Ewentualnie jakies inne modele warte uwagi? Nie jest to zakup dla mnie, a dla starszej pary, ktora "ani be ani me" w technologie. Tudziez takie zapytanie, bo nawet jezeli trafi mi sie dobra sztuka KC3000 (na micronie) i firmware bedzie nowy to gwarancji takich cyrkow w przyszlosci miec nie bede.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, kalykagnes napisał(a):

Tudziez takie zapytanie, bo nawet jezeli trafi mi sie dobra sztuka KC3000 (na micronie) i firmware bedzie nowy to gwarancji takich cyrkow w przyszlosci miec nie bede.

Wszystkie jakie miałem i widziałem KC3000 z tego roku, pojemności 512GB, 1 i 2TB kupione na morele/konputronik/xkom były na kościach Microna 1600MT/s 176l.

Wszystkie recenzje jakie widzialem z końca tego roku są też na Micronach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi