Harth Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Cześć, Czy mogę Was prosić o pomoc z poniższym problemem? Nie uruchamia się poniższy zestaw: ASRock B650M PRO RS AM5 Patriot Viper Venom DDR5 32GB AMD Ryzen 5 7500F AM5 OEM ASUS Radeon RX 6600 Dual 8GB GDDR6. Po włączeniu komputer nie włącza się. Kręcą się wiatraki (z wyjątkiem tych na karcie graficznej) i świecą się dwie diody Post Status Checker od CPU oraz memory. Kroki które już wykonałem: - aktualizacja BIOS-a ze strony producenta do wersji 3.12.AS02[Beta]. Zielona lampka aktualizacji przestała się świecić, więc zakładam, że poszło dobrze. - wyjąłem baterię z płyty głównej na ponad 10 minut - przekładałem pamięci do różnych slotów + wyjmowałem jedną z nich - wyciągnąłem obie pamięci - wyciągnąłem kartę graficzną - podociskałem kable zasilające na płycie głównej (montowałem komputer krok po kroku zgodnie z m.in. tym filmikiem Bardziej szczegółowy opis wykonanych kroków tutaj. Ciągle ten sam efekt- nadal świecą się obie diody (nie mrugają). Załączam zdjęcia socketu procesora. Wygląda to ok? w sensie czy nie jest uszkodzony. Nie znam się na tym, więc byłbym wdzięczny za podpowiedź, bo to pewnie wyeliminowałoby problem zastanawiania się, czy nie chodzi o uszkodzenie mechaniczne. Spoiler Edytowane 3 godziny temu przez Harth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...