cherry Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Właśnie sobie kompilowałem kernela 2.5.14 i znalazłem tam ciekawą opcję (CONFIG_BLK_DEV_PIIX_TRY133). Otóż kontrolery ide w ich2 i nowszych mogą być zmuszone do pracy w trybie 133 (a więc programowo podkręcone)! Niestety ja mam tylko ich1 :( Ciekawe czy intel kiedykolwiek wyda IAA z obsługą ATA133 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ciekawe czy intel kiedykolwiek wyda IAA z obsługą ATA133 ? Raczej nie wyda, bo to nie on wymyślił ATA133 i to nie jest według jego polityki, więc on kasy na tym nie zyska, to po co się przemęczać? Inna sprawa że ATA133 daje tyle co nic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Podejrzewam że Intel przeskoczy odrazu na seriala ATA - po co pchać się w zamknięty standard??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...