gwiazdoorek Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Witam chłopaki! Potrzebuje zmienić monitor na coś większego. Obecnie korzystam z Samsunga T220 HD. Chciałbym żeby nie był gorszy niż ten który posiadam. Jestem z niego zadowolony, wcześniej korzystałem z jego mniejszego odpowiednika i nie było z nimi nigdy żadnego problemu przez ładnych kilkanaście lat a oba kupowane jako używane. Nie gram w gry prawie wcale, syn czasem coś odpali. Czasem pracuje z filmami, grafiką, głównie praca w programach audio i ogólna praca czytanie / pisanie tekstów itp. Możecie polecić jakieś kilka modeli wartych uwagi nie koniecznie najnowszych bo używany sprzęt też wchodzi w grę zwłaszcza że chciałbym ograniczyć budżet do możliwego minimum 🙂 Proszę też o doradzenie na jakim rozmiarze się skupić najlepiej i jeśli zmieniać to na jaki konkretnie bo przesiadka na 24" raczej nie da dużej różnicy...? Czy może się mylę ? Pozdrawiam i Spokojnych Świat! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Jaka specyfikacja PC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdoorek Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu 1 minutę temu, Gerg7 napisał(a): Jaka specyfikacja PC ? Stary komp. i7 4770, HD5770, 16GB. W najbliższym czasie będę miał możliwość zmiany karty na RX 570 a może i całej platformy na AMD z Ryzenem 2600 jeśli taka zmiana byłaby na plus w stosunku do tego co mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Witam 20 minut temu, gwiazdoorek napisał(a): AMD z Ryzenem 2600 jeśli taka zmiana byłaby na plus w stosunku do tego co mam. "zamienił stryjek siekierkę na kijek" , procesor to nie cały PC, lecz od płyty głównej zależy co po latach można zmienić czy tam zrobić upgrade. ten RX 570 to już tez swoje latka ma i pytanie czy sprawny ? co do monitora, to sorry ale nikt nie będzie ślęczał godzinami przeglądając oferty z alledrogo czy olx , że np. taki albo taki monitor używany jest warty uwagi. polecam zapoznać sie z materiałami na YT jest kanał "morele" wystarczy wpisać morele monitor i wyskoczy taki youtuber Stilgar omawia co dla kogo itd. np. ostatni jego dodany filmik https://www.youtube.com/watch?v=kGNXiirjNcM&t=939s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdoorek Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Mr.T... Po prostu chodziło mi o polecenie jakiś sprawdzonych modeli które nie padną za 2-3 lata i tyle a zapewne takich na rynku jest sporo. Co do zmiany - procek i karta sprawne za symboliczną "flache" muszę tylko dokupić płytę i ram więc to chyba uczciwa oferta. Jak mój HD5770 ciągnie chyba z 13 rok to myślę że ten RX570 też da rady a nic lepszego nie potrzebuje ale jak się domyślam większy monitor to też większe obciążenie z racji wyższych oszczędności. Dzięki za link, przeglądane 😉 Nie siedzę już IT na bieżąco i wypadłem z obiegu swego czasu znałem dobre modele, sprzętu na pamięć. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu 10 minut temu, gwiazdoorek napisał(a): Po prostu chodziło mi o polecenie jakiś sprawdzonych modeli które nie padną za 2-3 lata i tyle a zapewne takich na rynku jest sporo. każdy producent szuka oszczędności , jak to sie później przekłada na to ze dany model seria będzie gorsza lepsza ? , wisz monitory nie padają jak muchy , wiec tutaj trzeba by sie podeprzeć jakimiś statystykami z serwisów jak to wygląda procentowo, i którego producenta najwięcej monitorów w czasie okresu gwarancyjnego zalicza zgonna , nie wim, nigdy nie sprawdzałem nie szukałem , ale jak są większe firmy i zamawiają nowe monitory to co zamawiają ? Asus , MSI, AOC, Philips czy jednak w większości DELL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Podaj po prostu budżet, bo co to za różnica jaka karta graficzna, chyba każda ogarnie HDMI, a przeskok z tego Samsunga to i tak bedzie przepaść. Weź 24", coś co ma powyżej 60Hz, każdy z tych monitorów za ~500-600zł będzie wystarczający. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu W ME jest w dobrej cenie Gigabyte G24F. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu 12 minut temu, Amoros napisał(a): W ME jest w dobrej cenie Gigabyte G24F jak lubisz szybko pojawiające sie "bad pixel" to zakup gigaszrota będzie odpowiedni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...