jopczeng Opublikowano Piątek o 13:35 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:35 Witam, potrzebuję komputera do zastosowań wyżej opisanych. Zależy mi również na mocnym procku ze względu na rendering w środowiskach 3D typu Houdini. Pomińmy kwestię obudowy. Potrzebuję dobrego MOBO do overclocku procesora oraz RAM. Złożyłem coś samemu, ocenicie, poprawicie, podpowiecie? MOBO - Brak pomysłu DYSK - Brak pomysłu 650zł - Procesor - AMD Ryzen 9 3900X 600zł - Karta graficzna - GTX 1080Ti 130zł - RAM - DDR4 4400MHZ 150zł - Zasilacz - Corsair TX650M Razem bez mobo i dysku ~ 1500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano wczoraj o 11:23 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:23 Witam jak poskładasz to na pewno będzie działać ale , czy efekt będzie zadowalający ? , chyba masz trochę nie właściwe wyobrażenie na temat sprzętu jaki byś widział w tym projekcie. procesor to jednostka która potrafi wciągnąć nawet 150-170W , to co ? , kupisz jakaś płytę główna byle po taniości , czy na pewno wtedy procesor będzie działał z pełnia swoich możliwości ?, jak tylko jej sekcja zasilania sie zagotuje to od razu będą zrzucane zegary z CPU , a no i kwestia samej temperatury procesora podczas obciążenia , tu trzeba by posiadać odpowiednio wydajne chłodzenie. GTX 1080Ti to są jeszcze sztuki co działają ? przecież to jest już kilku letnia konstrukcja i do tego mocno podkręcona przez co wyeksploatowana i pobiera nawet 300W to taki kilku letni zasilacz o mocy ino 650W przy długotrwałym obciążeniu da rade ? pamięci DDR4 4400MHz no to trochę popłynąłeś , Ryzen 9 3900X posiada zintegrowany kontroler pamięci z wsparciem do 3200MHz, to jaką musiał byś kupić fajna płytę główną aby pamięć bez kombinacji w biosie, będą działać stabilnie z szybkością 4400MHz ? a gdzie w tym projekcie są dyski pod np. M.2 ? cały ten projekt przy takim założeniu, czyli doborze podzespołów to nie wim , wyleciałeś gdzieś w kosmos ? , także wracaj na ziemie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano wczoraj o 11:31 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:31 :D prawdziwa porada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano wczoraj o 12:29 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 12:29 50 minut temu, axsin302 napisał(a): 😄 prawdziwa porada ja jak mam wolna chwile to poświęcam obecnie na eksploracje zony , a nie przeszukiwanie dla kogoś czy są lub nie są ciekawe ogłodzenia na olx. czy innych portalach, jak ktoś ma wydać kasę to niech sie tematem zainteresuje i wyda je z głową, ja mogę tylko podać ogólny zarys bo tu chodzi o jego pieniądze a nie, bardzo proszę podano na srebrnej tacy, xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu https://www.olx.pl/d/oferta/rtx-2060-r5-5500-16gb-ram-ssd-1tb-CID99-ID13CbjJ.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...