Skocz do zawartości
h0ck

Już kupiłem, jak sprzedać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Jestem nowym na tej platformie i w Polsce w ogóle, dla tego nie wiem gdzie się sprzedaje używane części?

P.s. o allegro i olx znam, ale w swoim kraju zawsze sprzedawałem wspólnocie overclokierów i nigdy nie miałem problemów, a za dzisiaj już 3 osoby chciało mnie oszukać na FB. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krzysiak_PL_GDA napisał(a):

A ja się czasami zastanawiam czy to nie boot'y zakładają takie tematy.

Jak założy parę tematów i po jakimś czasie zniknie,to będzie wiadomo że to boot.

Najbardziej znane platformy sprzedażowe zna,na forum też można sprzedać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Kyle napisał(a):

Jak chciały oszukać?

Boty.
Wystawiasz ogłoszenie na facebooku i dostajesz wiadomości typu "Czy produkt jest nowy?" "Czy produkt działa?" i nagle z d... wiadomość "Zamówiłem kuriera i już do ciebie jedzie, podaj adres bla bla bla...". Kiedyś wystawiłem ogłoszenie z usługą i też kurier do mnie jechał po tę usługę.
Za to na olx dostajesz wiadomość "Chcę kupić produkt, ale oxl pyta o numer konta sprzedającego." i wysłany fejkowy screen, na którym jest formularz z danymi kupującego w którym niby to trzeba ten numer konta podać. Plus dla OLX że oni tak szybko banują te konta, że nie zdążysz odpisać na wiadomość, bo użytkownik naruszył regulamin.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi