h0ck Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 Witam wszystkich. Jestem nowym na tej platformie i w Polsce w ogóle, dla tego nie wiem gdzie się sprzedaje używane części? P.s. o allegro i olx znam, ale w swoim kraju zawsze sprzedawałem wspólnocie overclokierów i nigdy nie miałem problemów, a za dzisiaj już 3 osoby chciało mnie oszukać na FB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 Sprzedaj na Allegro / OLX z programem ochronnym i po przedpłacie. Najbardziej sensowne rozwiązanie. 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 15 godzin temu, h0ck napisał(a): dzisiaj już 3 osoby chciało mnie oszukać na FB. Jak chciały oszukać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 A ja się czasami zastanawiam czy to nie boot'y zakładają takie tematy. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Godzinę temu, Krzysiak_PL_GDA napisał(a): A ja się czasami zastanawiam czy to nie boot'y zakładają takie tematy. Jak założy parę tematów i po jakimś czasie zniknie,to będzie wiadomo że to boot. Najbardziej znane platformy sprzedażowe zna,na forum też można sprzedać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCmaster Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 5 godzin temu, Kyle napisał(a): Jak chciały oszukać? Boty. Wystawiasz ogłoszenie na facebooku i dostajesz wiadomości typu "Czy produkt jest nowy?" "Czy produkt działa?" i nagle z d... wiadomość "Zamówiłem kuriera i już do ciebie jedzie, podaj adres bla bla bla...". Kiedyś wystawiłem ogłoszenie z usługą i też kurier do mnie jechał po tę usługę. Za to na olx dostajesz wiadomość "Chcę kupić produkt, ale oxl pyta o numer konta sprzedającego." i wysłany fejkowy screen, na którym jest formularz z danymi kupującego w którym niby to trzeba ten numer konta podać. Plus dla OLX że oni tak szybko banują te konta, że nie zdążysz odpisać na wiadomość, bo użytkownik naruszył regulamin. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...