Skocz do zawartości
SAKIC

Czy da się coś z tym zrobic??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy z konfigiem takim jak w podpisie da się coś zrobić?? Mam na myśkli jakiś o/c do ok 1800Mhz, może więcej. Z tego co sprawdzałem to ta płyta ma chyba zablokowany mnożnik a FSB blokują pamięci. Co poradzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnożnik na palomino jest zablokowany ale można go odblokować łącząc mostki L1 na procu, ale wpierw trzeba zalepić dziury między tymi mostkami klejem takim jak Kropelka, a potem laczyć mostki.

Wiecej informacji na temat odblokowywania mnożnika jest w poście Stary 1700+ na podkręcaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tego że odblokuje mnożnik ja w VTA-3 nie ma zmiany mnożnika.

Co drut-mod na palomino nie wydaje mi się.

FSB 140 lub 150

11x140=1540 TO chyba XP1800+ rewela to to nie jest

11x150=1650 Prawie XP2000+ ale chyba bez zmiany Vcore nie pójdzie.

Pamięci też byś zmianił na conajmniej PC2700 ale z tych coś też zrobisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 2000+ bez zmiany napięcia szanse są żadne niestety. Na 1800+ śmiga bez problemu. Na 2000+ nawet mój antek nie chciał śmigać :(((

Mój śmiga bez zmiany napięcia na 2000+ a na mobos z wyższym FSB na 2300+ przy 1.95V Takie mam fajne palomino ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 2000+ bez zmiany napięcia szanse są żadne niestety. Na 1800+ śmiga bez problemu. Na 2000+ nawet mój antek nie chciał śmigać :(((

Mój śmiga bez zmiany napięcia na 2000+ a na mobos z wyższym FSB na 2300+ przy 1.95V Takie mam fajne palomino ;]

Przeczytaj z łaski swojej o jakiej płycie mówimy (góra topicu). ECSVTA3!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj z łaski swojej o jakiej płycie mówimy (góra topicu). ECSVTA3!!!

No i co z tego? Mówię tylko, że moje palomino jednak biega na 2000+, bez zmiany napięcia, kręcony tylko mnożnikiem, bo i u mnie z FSB kiepsko, jak to na KT133A, poza tym pamięci też jakby nie chcą...

Wyłuszcze więc raz jeszcze. Palomino może chodzić na 2000+ bez zmiany napięcia, a mnożnik se może zmienić na 12.5 tnąc/łącząc mostki L3 chyba -- bez problemu.

btw. Rzadko bywam łaskawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"nawet mój antek nie chciał śmigać " Zacytuje sam siebie... Teraz przeczytaj mój podpis. Może wkońcu zaskoczysz o co mi chodzi... Podpowiedź: to nie palomino... Nie twierdze wcale że Palomino nie może śmigać na 2000+ bez zmiany napięcia. ECS KTVTA3 to jednak bardzo niesprzyjające warunki przyrody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"nawet mój antek nie chciał śmigać " Zacytuje sam siebie... Teraz przeczytaj mój podpis.  Może wkońcu zaskoczysz o co mi chodzi... Podpowiedź: to nie palomino... Nie twierdze wcale że Palomino nie może śmigać na 2000+ bez zmiany napięcia. ECS KTVTA3 to jednak bardzo niesprzyjające  warunki przyrody.

Dobra. Załapałem. Chyba potrzebna mi przerwa od forum. I od wszystkego. Ech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...