specjalistaJD Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia Czołem! Ogarniam przeprowadzkę na AM5. Ze względu na obecną sytuację rynkową procków X3D usiądzie u mnie 7500F wsparte przekładanym ze starej platformy radkiem 6950XT. Prawdopodobnie gdyby nie ilość dysków z których korzystam wziąłbym jakąkolwiek B650, ale mam ich 3x M2 [2x 4.0 i 1x 3.0] (obecnie 2x M2 mam wpięte w gniazdo PCIE na karcie rozszerzeń i mam ograniczone prędkości)+ 3xSATA, a do tego chciałbym już przyszłościowo wcisnąć PCIE 5.0, po prostu żeby było. Znalazłem w Internecie wiele pozytywnych recenzji powyższych płyt i zastanawiam się nad wyborem. Taichi ma lepszą sekcję zasilania (co u mnie raczej jest bez znaczenia, bo nawet jak docelowo wcisnę 9600X3D/9800X3D to i tak pewnie poradzi sobie byle średniawe B650), ale 3 slot M2 działa kosztem PCIE. Niby obecnie nie widzę dodatkowego zastosowania, ale jednak czuję się ograniczony. X670E nie ma takiego zasilania, ale za to spokojnie 3x M2 bez ograniczeń wsadzę. Proszę o pomoc 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia Witam nie jestem za specjalnie fanem ASRocka , ma trochę inaczej poukładane opcje w biosie , ale patrząc na specyfikacje to wygląda to nawet dobrze (kartka wszystko przyjmie) , ale np. pełen kodek ALC 4082, to jest tylko montowane do płyt głównych z TOP listy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specjalistaJD Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 15 minut temu, Mr.T... napisał(a): Witam nie jestem za specjalnie fanem ASRocka , ma trochę inaczej poukładane opcje w biosie , ale patrząc na specyfikacje to wygląda to nawet dobrze (kartka wszystko przyjmie) , ale np. pełen kodek ALC 4082, to jest tylko montowane do płyt głównych z TOP listy. Akurat audio to ostatnia rzecz na którą patrzę, bo korzystam z zewnętrznego interfejsu audio 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia nie jest to łatwe bo przeważnie wiąże sie jednorazowo z wydaniem sporej ilości mamony, ale zakup dysków o większej pojemności , rozwiąże dylematy odnośnie że potrzebuje coraz więcej gniazd czy to teraz pod M.2 ,czy wymyśla coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2 godziny temu, specjalistaJD napisał(a): Ogarniam przeprowadzkę na AM5. Jak nie potrzebujesz audio, to równie dobrze możesz brać dowolną płytę spełniającą warunki. Zasadniczo w tym przedziale cenowym brałbym coś na X670E. Będziesz chciał ten dodatkowy dysk m.2, to się będzie dało. Osobiście bym rozważał takie płyty: MSI X670E GAMING PLUS WIFI MSI MAG X670E Tomahawk Asrock X670E Steel Legend Sekcja zasilania nie gra wielkiej roli. Każda płyta x670 obsłuży dowolny procek AMD. Nawet HDV/M.2 za 500zł obsłuży każdy procek. Ja brałbym najtańszą, bo czemu by nie. Arocka dodałem, bo płyta ma dobrą reputację. Raczej nie brałbym Asrocka B650E TAICHI LITE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia MSI MAG X670E Tomahawk Mój głos na tą.Wszystko mająca i przejrzysty bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...