Erthid Opublikowano Sobota o 17:48 Zgłoś Opublikowano Sobota o 17:48 Cześć Mam w planach delikatny upgrade komputera, bo czas daje o sobie znać. Komputer składałem sam 6 lat temu z myślą w przyszłości właśnie o poprawieniu wydajności nie wymieniając wszystkich komponentów. Za ~2-3 lata będzie wymieniany cały. Mój aktualny sprzęt: Ryzen 5 2600 B450-A PRO GTX 1060 6GB Zasilacz Silentium 600W Kostki RAM 2x8GB 3200 MHz DDR4 Co najbardziej razi mnie to moja karta graficzna, 6 lat temu była dobrym średniakiem, dziś już tak o niej napisać nie mogę. Osobiście uważam że warto byłoby zmienić "na już" kartę graficzną i tu pytanie -> co moglibyście polecić? Dobrą propozycją wydaje mi się RTX 3060 12 GB bo nie jest to karta z górnej półki, spora ilość VRAM uciągnie te 2-3 lata w przód. Cena za używki nawet z roczną gwarancją wynosi po 800-900zł więc zadowalałoby mnie to. Bottlenecka nie powinno być, kilka testów z tym połączeniem na yt widziałem i wydaje się ok. BIOS zaaktualizowany w płycie po 6 latach więc problemu z kompatybilnością być nie powinno. Prosiłbym o jakieś uwagi lub propozycję, będę wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j3drek Opublikowano Sobota o 18:04 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:04 Cześć. Mam podobny zestaw tylko inne GPU, rx570. Po zagłębieniu się w temat zamówiłem ryzena 5 5600 w miejsce 2600, a kartę graficzną rx6600. Ale póki co czekam na sprzęt więc w przyszłym tygodniu będę mógł powiedzieć coś więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j3drek Opublikowano Sobota o 18:05 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:05 Cześć. Mam podobny zestaw tylko inne GPU, rx570. Po zagłębieniu się w temat zamówiłem ryzena 5 5600 w miejsce 2600, a kartę graficzną rx6600. Ale póki co czekam na sprzęt więc w przyszłym tygodniu będę mógł powiedzieć coś więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erthid Opublikowano Sobota o 18:08 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:08 Też widziałem że bardzo polecany jest procek r5 5600, koniecznie daj znac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano Sobota o 18:14 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:14 Witam mnie bardziej interesuje jak to będzie działać , bo nie zawsze starsze płyty główne po mimo aktualizacji biosu dobrze dogadują sie z nowymi procesorami, na B550 nie powinno być problemów a na B450 to czasami różnie bywa, mam nadziej ze po wymianie procesora zamieścicie swoje opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...