PaulaBXi Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia Szukam małego niedrogiego komputerka do sporadycznego pyrkania w gry i Visuala, najważniejsze aby był cichy i w miarę wydajny. Mój wybór wacha się pomiędzy HP EliteDesk 705 G4 i Lenovo M715Q, obydwa mają Ryzen 5 2400GE / Vega 11 / min. 16GB RAM, cenowo wychodzą podobnie więc który maluch jest lepszy (ma lepszą kulturę pracy)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia Na pewno 65 watówki nie są ciche w tych pc. Te są ciche do 45 wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulaBXi Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia (edytowane) GE są do 35W Miałam przez chwilę M715Q ale sprzedawca wysłał mi najpierw takiego z uszkodzonym wentylatorem, a w ramach wymiany kolejnego z jeszcze innymi problemami ale sprawnym wentylatorem (i inną specyfikacją poza procesorem 😒), którego też zwróciłam i anulowałam zakup, ale przyznam że był cichy po odpaleniu gry (Metro LL Redux na V.High). Na już mogę dorwać tego HP'ka a na Lenovo muszę troszkę polować. Stąd moje pytanie, co brać 😄 bo jak HP nie jest gorszy to do środy dotarłby do mnie ☺️ Edytowane 4 Stycznia przez PaulaBXi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia a win 11 to choć wspiera? 35 wat bedzie chodzić dobrze,poziom hasella T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulaBXi Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia Mi Win11 nie potrzeba (chociaż przyznam że m715q miał 11pro zainstalowany), 10 Enterprise jeszcze długo będzie update'y dostawać.... Ja mam główny PC jeszcze na Ivy Bridge i do wszystkiego wystarcza, a ten Ryzen 2400GE powinien być nawet lekko wydajniejszy i od niego, i od 4590T którego mam w innym PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia O ile mi wiadomo, to: - W11 działa oficjalnie dopiero na 3 generacji Ryśka - np. 3400G - nie ma sensu zamykać się na W10, który niedługo traci wsparcie - ograniczenia W11 można dzisiaj ominąć, ale nie wiadomo jak będzie w kolejnych wersjach (w przypadku reinstalacji z nowego obrazu) - 3xxx i 2xxx używają tej samej karty Vega 11, więc różnić w grach raczej nie będzie - mam w rodzinie HP 600 DM z 7500T i ciche to nie jest, a częstotliwość dźwięku może być dla niektórych gorsza, niż zwykłego pc Nie wiem, jak wygląda to w innych modelach, ale konstrukcja podobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...