Skocz do zawartości
ser_visant

Czy złapałeś MSBlasta ?

Czy w twoim kompie...  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy w twoim kompie...

• Zdazylo sie / jeszcze sie zdaza restartownie (Blad RPC)
      9
    • Juz wyleczony
      29
    • Nigdy nie mialem(am) tego problemu
      53
    • Uzywam innego systemu niz 2000/XP (i inne podatne)
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Ja cyba to mam po koło 5min pracy w ie na w2k pojawia mi się że svchost wykonał nieprawidłową operacje i póżniej wszystko sie jebie wczytywałem nowy obraz ghosta i ciągle to samo myślałem że może obraz jakiś walnięty, zainstalowałem system od nowa i to samo, ale badałem dyski NAV i nic nie wykrył, zresztą miałem go cały czas włączonego, Jak sie tego pozbyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę ponad 50% nie spotkało się z tym problemem a około 30% miało (lub ma jeszcze) tego robala... zobaczymy jak ankieta po kilku dniach będzie wyglądała... Kilku moich znajomych jeszcze to ma. (dzisiaj im to pousuwam).

Pozdrowienia i czekam na kolejne głosy z ankiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem sobie norton firewall 2001 i wykrył mi że svchost cośtam sie chce łączyć czy coś takiego, czy to normalne bo podejrzewam że przez to mi sie syfiło czy też ten program sie łączy normalnie, na wszelki wypadek zablokowałem, dokładnie było to coś takiego:

Date: 2003-08-13 Time: 15:13:06

The user has created a rule to "block" communications. Details:

Inbound TCP connection

Local address,service is (62.87.231.5,epmap)

Remote address,service is (64.229.188.180,4702)

Process name is "svchost.exe"

Dobrze zrobiłem że to zablokowałem czy to może normalne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem miałem - dzięki Tweakowi skończyło się na jednym restarcie ino (koło 10 topoic'ów na ten temat było, więc szpokojnie wsjo bez bólu przeszło ;)

ale najlepsze jest to, że nawet w dzisiejszym Teleexpress'ie o msblaście wspomnieli :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a miał ktoś może tego robaka na w2k a jeżeli tak to jak sie objawiał bo u mnie całkiem inaczej niż na xp mianowicie : svchost nieprawidłowa operacja itd a później wszystko sie lekko syfiło w systemie

W XP do zrestartowania kompa wykorzystano program shutdown.exe(z niego pochodzi to okienko informujace ze za xx sekund zrestartuje sie komp). W 2000 tego programu nie ma więc objawy muszą byc inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi