Skocz do zawartości
Posiek

Wymiana podzespołów do gier i pracy dwóch monitorów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, załączę zdjęcia z programu CPU moich podzespołów i proszę o podpowiedz, co najlepiej wymienić aby osiągnąć więcej fps w grach i lepszą wydajność przy korzystaniu z dwóch monitorów jednocześnie podczas grania. I czy praca procesora powinna tak wyglądać tzn. wahania Mhz od 1500 do 3900, czy to jest prawidłowa praca procesora? 

Na tyle co mi się wydaje to będzie trzeba pochylić się nad procesorem i pamięcią ram, ale nie jestem specjalistą dlatego tu jestem 

Z góry dzięki za pomoc

screen.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnośnie częstotliwości pracy procesora: tak, to tak powinno wyglądać, chyba że te skoki są pod obciążeniem. Współczesne procesory w spoczynku obniżają taktowanie, bo niższe taktowanie, to niższy pobór prądu.

1. Jaki masz budżet?
2. W jakie gry grasz?
3. Jakie masz rozdzielczości i odświeżanie monitorów?
4. Co masz na myśli na korzystaniu z dwóch monitorów podczas grania? Grasz na jednym, a na drugim wyświetlasz chat/lobby czy rozszerzasz obraz i grasz np. w rozdzielczości 1080x3840 ?

Twój zestaw (procesor i grafika) jest dobrze zbalansowany pod granie w 1080p, więc żeby poczuć przyrost wydajności w grach trzeba by wymienić oba te podzespoły (+ ram, bo 2133MHz jest słabe).

W zależności od budżetu i oczekiwań możemy modernizować twoją obecną platformę albo złożyć coś nowego.

Edytowane przez PCmaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. 1500-2000

2. Cs, Warzone itp

3. 75 ale przymierzam sie pod 120 chociaż

4.  Np garm na jednym a na drugim oglądam mecz o to mi chodzi, a gram w rozdziałce 1920x1080

Jeśli płyta daje opcje to bym coś po prostu wymienił na ten moment.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi