Skocz do zawartości
ENEEJ

Fotel do komputera za około 1200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć na dniach mam zamiar kupić folder do komputera. Mój stary 4 letni fotel z silvermonkey smg 450 zaczyna konać(nie ma co się rozwodzić popękała praktycznie cała podstawa ze spawow) fotel był git przez rok czasu potem stał się strasznie niewygodny a co gorsza nie dało się wysiedzieć na nim dłużej jak godziny. W między czasie miałem okazję siedzenia na markusie i szczerze nie wiem co w nim ludzie takiego widzą, mi osobiście nie podszedł. 

No ale mniejsza oto, chciałbym się tutaj poradzić was o dobór fotela. Home Office więc przed kompem siedzę po 6-7h więc potrzebuję czegoś wygodnego i ergonomicznego o ile się da coś takiego kupić w cenie do 1200zl maksymalnie mogę dołożyć tą stówkę jak coś wartego będzie. Jestem dość „wysoki” 188cm, więcej fajnie jakby dało rady znaleść coś gdzie będę mógł usiać w prawidłowej pozycji a nie w postawie krewetki 😄 jak na tych gejmingowych fotelach. 

Jeszcze raz dzięki za pomoc 😄 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu szukałbym siedziska ergonomicznego. Olej asortyment z marketów/sklepów komputerowych i poszukaj czegoś w sieci. Ja kupiłem taki fotel i bardzo sobie go chwalę, a po niespełna 3 latach użytkowania sprzętowi kompletnie nic nie dolega (poza kurzem tu i ówdzie). Niestety ten model kosztuje sporo więcej. No i w związku z tym, że jest robiony na wymiar klienta nie każdemu będzie się wygodnie na nim siedziało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Szeryf napisał(a):

Na twoim miejscu szukałbym siedziska ergonomicznego. Olej asortyment z marketów/sklepów komputerowych i poszukaj czegoś w sieci. Ja kupiłem taki fotel i bardzo sobie go chwalę, a po niespełna 3 latach użytkowania sprzętowi kompletnie nic nie dolega (poza kurzem tu i ówdzie). Niestety ten model kosztuje sporo więcej. No i w związku z tym, że jest robiony na wymiar klienta nie każdemu będzie się wygodnie na nim siedziało.

tez słyszałem dobre opinie o fotelach z kulik system ale jednak cena troche powyzej tylu ile chcialbym wywadc.
Kubełkowych nie chce bo to nie jest wygada a problem.
Od kilku dni tak przeglądając wpadły mi w oko takie foteliki
Unique Hero 10H
Unique Hero 10I
Fotel Ergonomiczny SIDNEY
Ergonomiczne Krzesło Biurowe C7 z flexispota
Dodatkowo widziałem tez propozycje od Gamvisa ergomastera oraz Diablo v-basic oraz v-comander.

Bo za ErgoHumana czy hermana millera badz yumisa musialbym wydac lekko ponad 2 klocki 😄 

co mylisz/ myślicie o tych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam od paru lat niby gamingowe krzesło tylko rzadko na nim siedzę a jak już spędzę na nim więcej czasu to niestety kręgosłup kopie mnie w dupę 😕 nie polecam i radzę omijać szerokim łukiem ! Nawet najdroższe gamingowe krzesło nie da Ci tego co ergonomiczne że średniej pułki , nie jestem w temacie co i jak bo na razie nie ma na to floty ale po rozmowie z fizjo bardzo chodzi mi to po głowie 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, SmakOOsh napisał(a):

Ja mam od paru lat niby gamingowe krzesło tylko rzadko na nim siedzę a jak już spędzę na nim więcej czasu to niestety kręgosłup kopie mnie w dupę 😕 nie polecam i radzę omijać szerokim łukiem ! Nawet najdroższe gamingowe krzesło nie da Ci tego co ergonomiczne że średniej pułki , nie jestem w temacie co i jak bo na razie nie ma na to floty ale po rozmowie z fizjo bardzo chodzi mi to po głowie 💪

to wez go tam podpytacj, moze bedzie wieciec do polecic do tej ceny haha 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi