hubi93r Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia Witam, wczesniej planowalem upradge mojego starego PC ale jednak odpuszczam i chcialbym zlozyc cos nowego. Zestaw będzie podpięty pod TV LG Oled 48 c3. Zastosowanie typowo pod granie sim racing itd. Budżet myślę, ze jakoes 6-7k. Ciśnienia nie mamz jeśli jest dens to moge i czekać do lata jeśli wtedy sa najlorzystniejsze ceny. Choc jak mam zaoszczedzic z 400zl to bez sensu czekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia W 1080p grać nie będziesz także https://proline.pl/koszyk/859d6563 7500F + RTX 4070 Ti Super. Sim lubi jednak też mocniejszy CPU, no ale tutaj budżet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi93r Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) A nie lepiej celowac w te nowe rtx? Tego 5070ti np. I najwyzej dorzucic cos? Choc wstepnie tez niby kolo 4k ma byc, nawet za jakas inna wersje doplacic te 500zl to i tak spoko jesli ten dlss 4 z ai ma robic robote. Albo celowac w Sapphire Radeon RX7900XT Nitro+ Gaming OC 20GB GDDR6 po 3.1k nawet do wyrwania widzialem no i te 20gb vram Edytowane 12 Stycznia przez hubi93r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia Zmień ten zasilacz na https://proline.pl/zasilacz-phanteks-amp-gh-750w-gold-pcie-5-1-atx-3-1-czarny-ph-p750gh-bk01-eu-p8122438 Lepszy środek i tryb półpasywny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 23 godziny temu, hubi93r napisał(a): Tego 5070ti np. No będzie lepiej i tez niewiele drożej bo jakies 4-4.5k? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi93r Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 6 godzin temu, Nexus. napisał(a): No będzie lepiej i tez niewiele drożej bo jakies 4-4.5k? No to sie okaze , mi sie nie spieszy. Znac sie nie znam ale te nowe karty z tego co ludzie pisza maja byc calkiem fajnie cenowo. To tak brac starsza gen za 4tys... To juz wole dolozyc i nawet tysiaka i mieć spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi93r Opublikowano Niedziela o 12:29 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 12:29 W dniu 12.01.2025 o 09:31, Nexus. napisał(a): W 1080p grać nie będziesz także https://proline.pl/koszyk/859d6563 7500F + RTX 4070 Ti Super. Sim lubi jednak też mocniejszy CPU, no ale tutaj budżet. A jaki cpu bys polecil? Moze przemysle nad dolozeniem troche 🤣 bo pozniej jam ma mi nie wyrwbiac to na co 2 razy płacić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano Poniedziałek o 06:08 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 06:08 9700X albo później 7800X3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Poniedziałek o 07:44 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:44 (edytowane) Są spekulacje że nowa generacja wcale nie jest taka super wręcz przeciwnie jedynie tylko troszeczkę jest lepsza od poprzedniej czyli 4000 a resztę nadrabia tylko Frame Generation. Nvidia będzie bronić się przed tym aby nie odpalić tej technologii na starszych kartach ale może ktoś się trafi i zrobi jakiegoś BIOSa który potrafi to zrobić. Byłby to śmiechy na sali i pogrążenie nvidii co pokazuje że tak naprawdę ta nowa generacja nic nie wniosła. Amd znowu bardzo unika swoich kart ale podejrzewam że zawsze ten kto wypuszcza pierwszy jakiś produkt jest wskazany troszeczkę na gorszy stan bo ten drugi ma czas na odpowiedzenie czy to cenowej poprawki lub modernizacji. Edytowane Poniedziałek o 07:45 przez axsin302 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Poniedziałek o 08:04 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 08:04 (edytowane) Istotnie, ta nowa generacja, nawet wg. slajdów nvidii zapowiada się kiepsko. Jeśli dobrze to odczytuję: - to bez frame generatora robiącego 3 dodatkowe klatki, to RTX 5070 ma być 20-25% szybszy od poprzednika, czyli RTX 4070 nonSUPER. Czyli ta karta będzie tylko minimalnie szybsza od RTX 4070 SUPER (kilka procent?). W dodatku podnieśli TDP chyba do 250W. Czyli karta będzie miała prawdopodobnie gorszą wydajność/W od RTX 4070 SUPER (zapowiada się LOL roku 2025?). To może przynajmniej dołożyli VRAM, aby wynagrodzić toto użytkownikowi? - nieeee ... nadal 12GB. Edytowane Poniedziałek o 08:12 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Poniedziałek o 08:26 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 08:26 Dla zainteresowanych: https://www.youtube.com/watch?v=F1vKAK_ifnU&t=356s u mnie na wieśku działa https://ibb.co/4j6WB0J https://ibb.co/ZXFrM9L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano Poniedziałek o 10:24 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 10:24 (edytowane) No to może przedłużyć żywot mojego RX 6750 XT Hehe. W sensie słabe RTX 5000. Co do tematu, to pod simracing nie warto używać żadnych monitorów, telewizorów. Najlepszy VR. A jak zamierzasz kupić RX 7900 XT, no to będzie fajnie chodzić, 20 GB w wysokiej rozdzielczości będzie odpowiednie. Edytowane Poniedziałek o 10:27 przez Pzgr. 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi93r Opublikowano Poniedziałek o 15:38 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:38 5 godzin temu, Pzgr. 39 napisał(a): No to może przedłużyć żywot mojego RX 6750 XT Hehe. W sensie słabe RTX 5000. Co do tematu, to pod simracing nie warto używać żadnych monitorów, telewizorów. Najlepszy VR. A jak zamierzasz kupić RX 7900 XT, no to będzie fajnie chodzić, 20 GB w wysokiej rozdzielczości będzie odpowiednie. Może i nad VR pomyśle, póki co nie mam 😅 a plejak i pc podpiete pod tv Tylko z tego co widze np 5070 ti chyba 16 vram no o ten dlss 4 , ktory evo będzie ogarnialo 7 godzin temu, Kyle napisał(a): Istotnie, ta nowa generacja, nawet wg. slajdów nvidii zapowiada się kiepsko. Jeśli dobrze to odczytuję: - to bez frame generatora robiącego 3 dodatkowe klatki, to RTX 5070 ma być 20-25% szybszy od poprzednika, czyli RTX 4070 nonSUPER. Czyli ta karta będzie tylko minimalnie szybsza od RTX 4070 SUPER (kilka procent?). W dodatku podnieśli TDP chyba do 250W. Czyli karta będzie miała prawdopodobnie gorszą wydajność/W od RTX 4070 SUPER (zapowiada się LOL roku 2025?). To może przynajmniej dołożyli VRAM, aby wynagrodzić toto użytkownikowi? - nieeee ... nadal 12GB. Hmm to sam juz nie wiem, ja to celowalem w ta 5070ti ze wzgledu na ten dlss gdzie ac evo nowe bedzie ogarnialo. Cena podobno 3.8k , taka super nie wiem ile 3k? To juz wole dolozyc i miec spokoj. No chyba ze te karty amd.. tez podobno maja byc spoko wycenione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...