Skocz do zawartości
Godi_9311

Smart tv box

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Posiadam telewizor LG CX 55 i zastanawiam się nad kupnem jakiegoś boxa do niego ponieważ sam telewizor działa zaóważalnie wolniej od dłuższego czasu. Rozważam kupno nvidia shield pro 2019 lub Google streamer 4k. Nie posiadam kablówki i używam wyłącznie aplikacji takich netflix, amazon prime, sky showtime czy youtube. Za kupnem shielda przemawia upscaling materiałów wideo do 4k jednak jest to już 5 letni sprzęt i nie jestem pewny czy warto go kupować ponieważ zdaje się, że nvidia porzuciła już aktualizacje dla niego chociażby z uwagi, że nie wspiera AV1 w youtube więc hdr w youtube nie działa co źle rokuje na przyszłość. Google streamer 4k za to posiada najnowszego androida i miał premierę w zeszłym roku. Zależy mi na możliwie najlepszej jakości obrazu. Dodam, że jako opcję posiadam również Xbox series X jednak nie wiem jak z jego możliwościami poza gamingiem. Widziałem jedynie, że można dokupić pilot do xboxa jednak czy będzie na nim działać dolby vision czy hdr 10 na wymienionych wcześniej platformach nie wiem i jakie kodeki posiada. Czy posiada ktoś wyżej wymieniony sprzęt i może się wypowiedzieć na ich temat ?

Edytowane przez Godi_9311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi