air40 Opublikowano wczoraj o 14:42 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 14:42 Witam, chciałbym się was zapytać, którą mysz bardziej polecacie. Mysz uzywana będzie głównie do gamingu fps czasem jakieś symulatory oraz przeglądanie neta. Waham się pomiędzy modelami Logitech G502 a G502x. Wersja z X jest ponoć ulepszona (mniejsza waga) ale więcej różnic nie znalazłem. Z kolei wersja bez X jest ciężka i ma dlugi kabel. Ktoś ma model z tych wymienionych i może coś opowiedzieć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu Witam jako posiadacz G502 HERO, powiem jedno, nie zależnie jaka to będzie myszka, trzeba iść do sklepu MM ME czy gdziekolwiek ,myszkę potrzymać i dopasować do kształtu i wielkości swojej dłoni, bo każda myszka ma inna wysokość, a to przy długotrwałym korzystaniu ma znaczenie. na plus odważniki , oraz bardziej dla mnie istotne, to oprogramowanie G-HUB nie musi sie uruchamiać z systemem , tylko myszkę konfigurujemy zapisujemy w pamięci profili w myszce i można korzystać z dodatkowych przycisków funkcyjnych bez właczonego oprogramowania , ja mam pod jedna parę zmianę DPI pod druga parę przy kciuku zmianę głośności w systemie . porównując np. do myszki Razera , aby korzystać z przycisków funkcyjnych musi być włączone oprogramowanie , oraz z trwałością no to człowieki sie skarżą ze słabo to wypada , ale kursor po pulpicie czy w grach prowadzi sie przyjemnie i chwyt porównywalny jak w G502 jak nie lepszy , ale to już zależy od posiadanej dłoni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu Posiadam G502 polubiłem ją za to że nie muszę mieć kilo softu, wystarczy mały programik do konfiguracji przycisków w pamięci wewnętrznej i malina, ale też długi okres chwaliłem sobie Corsair Ironclaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 18 godzin temu, air40 napisał(a): Witam, chciałbym się was zapytać, którą mysz bardziej polecacie. Mysz uzywana będzie głównie do gamingu fps czasem jakieś symulatory oraz przeglądanie neta. Waham się pomiędzy modelami Logitech G502 a G502x. Wersja z X jest ponoć ulepszona (mniejsza waga) ale więcej różnic nie znalazłem. Z kolei wersja bez X jest ciężka i ma dlugi kabel. Ktoś ma model z tych wymienionych i może coś opowiedzieć ? G502 X Bo ma hybrydowe, optyczno-mechaniczne przełączniki, więc unikasz dwu-kliku w przyszłości. G502 X wersja przewodowa nie ma wcale odważników i waży 89g. Edytowane 9 godzin temu przez Micromachines Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
some1 Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Miałem G502 i obecnie G502X, obie w wersji bezprzewodowej. Jeśli będziesz miał szczęście microswitche w G502 padną zanim skończy się gwarancja, odeślesz do naprawy i po powrocie padną znowu w podobnym okresie czasu. Czyli będziesz miał jakieś 3-3,5 roku zabawy zanim trzeba ją będzie naprawiać samemu. Mając odrobinę zdolności manualnych można je rozebrać i "reanimować" co kilka miesięcy. Ja się tak bawiłem w kilku poprzednich myszkach Logitecha, ale z tą już mi się nie chciało. Po takim czasie myszka i tak jest już trochę zużyta i poprzecierana. Jest jeszcze opcja hard i przelutowanie nowych przełączników. W G502X są niby jakieś nowe optyczne microswitche, które mają być trwalsze, ale mam ją za krótko, żeby ocenić. Pod względem kształtu to bardzo podobne myszki. 502X jest jakby "zoptymalizowana" i ma trochę wygładzone przyciski, mniej kanciaste. W 502X można też zmienić kształt przycisku pod kciukiem, albo zastąpić go zaślepką. 502X jest lżejsza i nie ma dołączonych odważników. Mowa o wersjach bezprzewodowych. Oprogramowanie jest takie samo dla obu. Obie mają też wewnętrzną pamięć, jeśli nie chcesz mieć włączonego oprogramowania Logitecha w tle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...