Skocz do zawartości
Frytqu

Internet nie działa prawidłowo tylko na komputerze stacjonarnym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

mam problem ostatnimi czasy z internetem. Problem dokładnie objawia się tak, że podczas korzystania na komputerze mam problem z oglądaniem filmów np. z youtube czy przeglądania facebooka, filmy zacinać się i ładować potrafią nawet przy 360p a facebook ładuję się w nieskończoność.

Internet posiadam z netii, jest to 100mb/s a dokładniej podwojony internet kablowy(posiadam do tego 2 routery) z 50mb/s na 100. Internet na każdym innym urządzeniu działa bez zarzutów. TV jedno na kablu czy drugi na wifi. Komputer mam podłączony po kablu.

Ogólnie problem zaczął się pojawiać od wymiany komputera na nowy.

Problem potrafi zniknąć na przynajmniej pół dnia jak zresetuje routery.

Dodam jeszcze że pobieranie plików zawsze idzie pełną prędkością a inne strony odpalają się szybko.

Pobierałem już kilka razy sterowniki do karty sieciowej ale to nie pomaga.

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Musisz dobrze przestudiować wszystkie ustawienia routera.

Może np. blokować przesył po lanie funkcja zarządzania przepustowością łącza.

A najlepiej zresetować router do ustawień fabrycznych i wgrać ewentulane nowsze sterowniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się naprawić problem.

Okazało się że podczas instalacji sterowników zainstalowałem też program cFosSpeed,który w moim wypadku był nazywany od płyty głównej Gigabyte Speed.

Przeszukując forum znalazłem o tym wzmiankę i odinstalowałem program. Od tej pory problem ustąpił

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi