MrRobson Opublikowano Poniedziałek o 10:42 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 10:42 5 godzin temu, Mr.T... napisał(a): podałeś w opisie że posiadasz dyski : Lexar NM790 Lexar NM620 o ile nie kupowałeś na bazarze lub spod lady to obydwa dyski są w standardzie 2280 czyli powinny mieć taki sam wymiar/rozmiar jak dysk jest w gnieździe PCIe 4.0 i działa z taką szybkością , w biosie można przestawić tryb pracy z PCIe 4.0, Gen4 na PCIe 3.0, Gen3 ,tylko czy to jest przyczyna ? możesz to sprawdzić. Lexar 620 nie 690 , ale to nie ma różnicy już to robiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano Poniedziałek o 16:22 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 16:22 Jedyne co można jeszcze samemu zrobić to pozostawić jedna parę kości ramu w gniazdach A2 B2 i potestować. a jak nie da to zadowalającego efektu to trzeba poszukać osoby lub firmy/sklep/serwis w okolicy co mogą każdą cześć sprawdzić osobno, rozebrać i złożyć ponownie, ustawić bios z optymalizacją pod ten procesor oraz system i to tyle. bo na optymalizacje samej gry nic nie poradzisz o ile nie zostanie wypuszczona jakaś aktualizacja, ale skoro ogrywasz F22 a zastała już wypuszczona F25 to raczej nie liczył bym na aktualizacje poprzedniej wersji gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Poniedziałek o 18:34 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:34 MemTest tak ze dwa-trzy pełne przebiegi (test na całą noc chyba) przechodzi bezbłędnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Poniedziałek o 19:01 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:01 Dlaczego ,skoro częściowo pomogło przestawienie ram na 3200 masz obecnie 3600 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano Poniedziałek o 19:47 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:47 (edytowane) 21 hours ago, karro said: a co to za gra? Symulator oglądania pola o poranku 2025. A na poważnie, testowałeś to w innych grach - może to bug w tej konkretnej grze? Edytowane Poniedziałek o 19:47 przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrRobson Opublikowano Poniedziałek o 20:08 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:08 (edytowane) Takie same ścinki miałem w nowym Call of duty, cięło się co parę sekund i przestałem w to grać, bo nie dało się w nikogo trafić, ale już w horizon zero śmiga normalnie w 120klatkach w 2k. To nawet nie chodzi o gry, czasem zatnie mi przeglądarkę że musze jak zminimalizować i tak ze dwa razy. Przy zalogowaniu do windows też potrafi się przyciąć czasem tak że pinu nie mogę wpisać. Możę ta płyta główna jest jakaś trefna, bo mam tak od nowości jak złożyłem komputer, ale myślałem że wtedy miałem za słaby. Wcześniej było wsadzone Ryzen 5 5600X ,RTX 3600, dwie kości, jeden dysk i było podobnie. Chyba nie ma sensu dalej się w to bawić, znajdę kogoś kto się zna na kompach i dam mu na cały dzień niech patrzy, bo ja za bardzo czasu nie mam a nie chcę czegoś spalić 😛Jeżeli uda mi się znaleźć przyczynę dam znać. Edytowane Poniedziałek o 20:17 przez MrRobson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano Wtorek o 17:23 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 17:23 he he , wiesz jak to sie nazywa ? nauka przez portfel, xD Ryzen 5 5600X + RTX 3060 powinien bez problemu w 2K z DLSS utrzymać w większości gier 60FPS + ,nikt tego nie zabroni wymieniać sprzęt na wydajniejszy ale najpierw należało by ustalić co jest nie tak , i nie wiem czy to będzie takie proste, wskazać np. że to na pewno płyta główna , bo skoro proces instalacji systemu przebiega bezkonfliktowo i po instalacji sterowników PC pracuje poprawnie no to ? zobaczymy co fach majster co oddałeś kompa zdiagnozuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...