Skocz do zawartości
dx-tech

Kieszeń USB na NVME nie widzi ssd. Jaka kieszeń?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem nową kieszeń baseus FlyJoy na usb, podłączyłem dwa dyski - nowy Kingston 2T oraz używany samsung . Nie widać obydwu w systemie, w Partition Assistant widzi jako MBR 500kb,

nie można zrobić partycji i inicjalizacji. Sprawdzałem na pc i lapku oraz dwóch kablach, winna obudowa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro sprawne dyski (w tym jeden nowy) nie widzi po podlaczeniu obudowy, to ona bedzie tutaj problemem.

Ostatnio podpinalem nowego Cruciala 2TB i używanego Samsunga 256GB pod nową obudowę M.2-USB od UGREEN i wszystko śmigało aż miło.

Nie było żadnych niespodzianek jak u Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, pitol321 napisał(a):

Skoro sprawne dyski (w tym jeden nowy) nie widzi po podlaczeniu obudowy, to ona bedzie tutaj problemem.

Ostatnio podpinalem nowego Cruciala 2TB i używanego Samsunga 256GB pod nową obudowę M.2-USB od UGREEN i wszystko śmigało aż miło.

Nie było żadnych niespodzianek jak u Ciebie.

Na jednym zrobiłem kopie partycji i chciałem odpalić lapka ale nie wstał.
Włożyłem ten dysk do obudowy i to samo, pokazuje:pasisstantaaa.jpg.f2f2d424059524a2e1ece4cb8372903e.jpg

Nie da się nic zrobić. Miałem kupić ugreena ale kupiłem baseusa - miał być lepszy.

Zamówiłem z ali Unionsine Dual Protocol.

Tymczasem nie mam jak zrobić klona dysku żeby odpalić lapka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze widzę dostawa z Ali dwa do trzech tygodni...

Z tego co widzę (porównuję niemiecki Amazon i Ali wysyłka do Niemiec) to cena podobna, ale UGREEN z Amazona dostawa na drugi dzień z Prime.

Dlatego nie bawiłem się w Chińczyka.

Jeśli na gwałt potrzebujesz laptopa, to postawiłbym system na świeżo, nawet bez aktywacji będzie Ci przez ten czas działał, aż sklonujesz stary system.

Ewentualnie poszukać opcji clone to Image i potem Image to drive.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi