pol03 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 minowicie mam 2 zintegrowane sieciówki jedna na płycie Msi K7n2 a druga na gigabajcie k7vrxp i nie chca sie polonczyc pisze ze kabel sieciowy jest odlonczony kabel na 100 % jest dobry zainstalowalem najnowsze stery do sieciówek na 1 kompie zintegrowany jest realtek 8139 a na drugim tym msi nvidia networking. protokoly dodane sa te same i sa napewno dobre adresy ip tez sa raczej dobrze ustawione. Jesli ktos wie co jest przyczyna prosze dac szybko znac bo chcialem sobie jeszcze dzisjaj popykac. Z gory dzieki chciałem jeszcze dodac ze 1 komp jest na win 2000 a drugi na xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A kabel masz zacisniety na crossa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol03 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Co to znaczy na crossa? kabel na innych kompach działał prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuchras Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A jak byly polaczone te kompy? Bezposrednio, tzn. karta >> karta, czy karta >> hub >> karta :?: Chodzi mi o te na ktorych dzialal prawidlowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A kabel masz zacisniety na crossa?Dobry jesteś, kabel crossowany służy do łącznia 2 i tylko 2 komów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuchras Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A kabel masz zacisniety na crossa?Dobry jesteś, kabel crossowany służy do łącznia 2 i tylko 2 komów No przeciez o to chodzi :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol03 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 No mam połączenie karta-karta ale kabel był sprawdzany na laczach karta hub karta :( :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuchras Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 No mam połączenie karta-karta ale kabel był sprawdzany na laczach karta hub karta :( :(No jak dzialal karta hub karta to karta karta niestety nie zadziala. Potrzebny crossowy kabelek. Tzn. taki sam tyle ze ma przestawione 2(?) kabelki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A kabel masz zacisniety na crossa?Dobry jesteś, kabel crossowany służy do łącznia 2 i tylko 2 komówA ty bystrzak jestes...Wlasnie o to chodzi!!:twisted: Jesli kabel dzialal w polaczeniu hub--->karta to musisz sobie sprawic nowy zacisniety na crossa.. Albo obetnij koncowki i daj do zacisniecia na crossa... Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A kabel masz zacisniety na crossa?Dobry jesteś, kabel crossowany służy do łącznia 2 i tylko 2 komówKOCHAM TO !!!! POPROSTU PRZUBOSTWIAM jak ktos nie doczyta a juz sie czepia ... dobry to Ty jestes Nicky ... obserwuje Cie 2 dni 2 wpadki ... eh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A kabel masz zacisniety na crossa?Dobry jesteś, kabel crossowany służy do łącznia 2 i tylko 2 komów LOL. Od kiedy? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 A kabel masz zacisniety na crossa?Dobry jesteś, kabel crossowany służy do łącznia 2 i tylko 2 komów LOL. Od kiedy? ;] No chyba że ktoś ma jakiegoś wypasionego Swicha 3coma, który sam rozpoznaje model kabla.... wtedy to sobie crossowanym można wiele komputerów lączyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Ech. Scrossowanym kablem można połączyć na przykład 2 huby/switche które nie posiadają uplinku chociażby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 lub kompa z routerem albo router ze switchem/hubem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 A kabel masz zacisniety na crossa?Dobry jesteś, kabel crossowany służy do łącznia 2 i tylko 2 komów LOL. Od kiedy? ;] No chyba że ktoś ma jakiegoś wypasionego Swicha 3coma, który sam rozpoznaje model kabla.... wtedy to sobie crossowanym można wiele komputerów lączyć ;) nie musi byc zaden wypasiony :!: ja mam swojego surrercoma (8 portow) i chodzi bez problemow... ma mozliwosc crossa na kazdym porcie :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol03 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Dobra dzieki wszysykim za odpowiedz teraz sie zaopatrze w crossa niech sobie lezy jak beda 2 kompy to sie przyda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 A kabel masz zacisniety na crossa?Dobry jesteś, kabel crossowany służy do łącznia 2 i tylko 2 komów LOL. Od kiedy? ;] No chyba że ktoś ma jakiegoś wypasionego Swicha 3coma, który sam rozpoznaje model kabla.... wtedy to sobie crossowanym można wiele komputerów lączyć ;) nie musi byc zaden wypasiony :!: ja mam swojego surrercoma (8 portow) i chodzi bez problemow... ma mozliwosc crossa na kazdym porcie :!: Serio? Też mam atakiego surecoma EP-808X i jak podpiołem kabel crossowany to nie działa... Może Ty masz jakis inny model tego swicha..?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...