MaKs Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Witam, czy ktos moze mi powiedziec czy mam mozliwosc pokrecic choc o 1MHz :) (naprawde zalezy mi na czyms wiecej:))obecny sprzet jakie mam? a mam plyta gl. Asus A7N8X-X (nForce 2 400) oraz proc. Athlon XP 2000+ AGOIA, AX2000DMT3C pozdrawiam MaKS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej17 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 to zalezy od twojego sprzetu,pamieci wentyl,zasilka,ale mysle ze antka 2600+ na tym mobo spoko wykrecisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Proca z tej serii na maxa puściłem na fsb 147, dalej już była max lipa. Proponuje zamiane w jakimś zaprzyjanionym sklepie na jakiegos "mądrego" 1700+. Teraz śmigam na lajciku 12,5x180 co daje 2250MHz do 1837MHz na 2000+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 spoko krec ile wlezie mam to agoga ale niby agoia to lepsza seria:) moj pszedl na fsb 150 dalej to reszta juz niedomaga mam tylko dzielniki agp/pci 2/4 a ram zwykle elixry 266MHz takze mysle ze i tak dobrze oczywiscie wc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 dzkieki za odpowiedz... czyli mnoznikiem odpada, z tego co zrozumialem przez FSB... a jeszcze co do mnoznika to w moim manualu do plyty gl. napisali, ze max. mnoz. to 13.0 ... tymczasem w plycie na chipsecie kt400, asus a7v8x-x max. mnoz. to 20.0... wie ktos cos na ten temat moze ? pozdrawiam MaKs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 aha, jeszcze co do chlodzenia, to mam zasilke 350W i radiatorek z wentylatorem SPIRE FALCON ROCK II... RAM DDR 256, 333MHz (jakiejs nie znanej firmy). to tyle. z gory dzieki za odp. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 stary drut mod i masz już to co ja w podpisie o emblemacie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 hmm... fuxmen: Ty masz inna serie xp'eka 2000... a i moja mobo nie obsuguje mnoz. powyzej 13.0 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 amoje obsługuje :) napewno nie jak mu ustawisz poprzez drut mod mnożńik 15 to taki będzie a jak byś kupił antka 2400 co ma 15*133 to co myślisz żeby nie poszedł ? raczej by poszedł jest tu topic o drut modzie i tam jest programik darkaa i mechl!na to tu: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=482716#482716 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 fuxmen: a jest moze na forum cos o tym jak zabrac sie do drut modingu? szukalem i nic nie znalazlem... wszyscy wiedza jak to robic, ale ja jestem beginner w overclockingu.. :) pozdrawiam MaKs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKs Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 ok zagladnalem do faq tego porgramiku 8) wiem juz na czym mniej wiecej polega drut mod:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Witam, czy ktos moze mi powiedziec czy mam mozliwosc pokrecic choc o 1MHz :) (naprawde zalezy mi na czyms wiecej:))obecny sprzet jakie mam? a mam plyta gl. Asus A7N8X-X (nForce 2 400) oraz proc. Athlon XP 2000+ AGOIA, AX2000DMT3C pozdrawiam MaKS Rdzeń palomino. Marne szanse wyciągnięcia więcej, choć teoretycznie 2300+ może się udać, acz na dobrym chłodzeniu. Ponieważ ten proc ma mnożnik 12.5, wyżej już się nie da, a drut-mody chyba na palomino nie działają, acz nie jestem pewien. Innymi słowy: FSB. Najlepiej odblokować mnożnik, zmniejszyć go i jechać FSB ile pamięci pozwolą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 drut mod działa na odblokowanym mnożniku które mają t-bredy a paslomino ma zablokowany i jak odblokujesz to powinno chodzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 REASUMUJĄĆ: drut-mod działa również na palomino- muszisz jednak najpierw odblokować jego mnożnik- połączyć mostki zdaje się L11- przepis na to masz w FAQ. Obszerną lekturę na temat drutowania masz w przyklejonym "A jednak mnożnik powyżej 12.5" i ". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...