Skocz do zawartości
MaKs

Athlon 2000+ - podkrecanie mnoznikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktos moze mi powiedziec czy mam mozliwosc pokrecic choc o 1MHz :) (naprawde zalezy mi na czyms wiecej:))obecny sprzet jakie mam? a mam plyta gl. Asus A7N8X-X (nForce 2 400) oraz proc. Athlon XP 2000+ AGOIA, AX2000DMT3C

pozdrawiam

MaKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proca z tej serii na maxa puściłem na fsb 147, dalej już była max lipa. Proponuje zamiane w jakimś zaprzyjanionym sklepie na jakiegos "mądrego" 1700+. Teraz śmigam na lajciku 12,5x180 co daje 2250MHz do 1837MHz na 2000+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko krec ile wlezie

mam to agoga ale niby agoia to lepsza seria:)

moj pszedl na fsb 150

dalej to reszta juz niedomaga

mam tylko dzielniki agp/pci 2/4 a ram zwykle elixry 266MHz

takze mysle ze i tak dobrze

oczywiscie wc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzkieki za odpowiedz... czyli mnoznikiem odpada, z tego co zrozumialem przez FSB... a jeszcze co do mnoznika to w moim manualu do plyty gl. napisali, ze max. mnoz. to 13.0 ... tymczasem w plycie na chipsecie kt400,

asus a7v8x-x max. mnoz. to 20.0... wie ktos cos na ten temat moze ?

pozdrawiam

MaKs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amoje obsługuje :) napewno nie jak mu ustawisz poprzez drut mod mnożńik 15 to taki będzie a jak byś kupił antka 2400 co ma 15*133 to co myślisz żeby nie poszedł ? raczej by poszedł jest tu topic o drut modzie i tam jest programik darkaa i mechl!na to tu:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=482716#482716

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

czy ktos moze mi powiedziec czy mam mozliwosc pokrecic choc o 1MHz :) (naprawde zalezy mi na czyms wiecej:))obecny sprzet jakie mam? a mam plyta gl. Asus A7N8X-X (nForce 2 400) oraz proc. Athlon XP 2000+ AGOIA, AX2000DMT3C

pozdrawiam

MaKS

Rdzeń palomino. Marne szanse wyciągnięcia więcej, choć teoretycznie 2300+ może się udać, acz na dobrym chłodzeniu. Ponieważ ten proc ma mnożnik 12.5, wyżej już się nie da, a drut-mody chyba na palomino nie działają, acz nie jestem pewien. Innymi słowy: FSB. Najlepiej odblokować mnożnik, zmniejszyć go i jechać FSB ile pamięci pozwolą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

REASUMUJĄĆ: drut-mod działa również na palomino- muszisz jednak najpierw odblokować jego mnożnik- połączyć mostki zdaje się L11- przepis na to masz w FAQ. Obszerną lekturę na temat drutowania masz w przyklejonym "A jednak mnożnik powyżej 12.5" i ".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...