Skocz do zawartości
Roni

Jaki GeForce RTX 4070 Ti Super?

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kupuj w RTV AGD - to słaby sklep. 

Zobacz ten sklep, normalny komputerowy bez żadnego efekciarstwa, i cena jest 150zł niższa. https://proline.pl/palit-geforce-rtx-4070-ti-super-jetstream-oc-16gb-gddr6x-dlss-3-ned47tss19t2-1043j-p8120663

A poza tym lepiej poczekać do lutego jak wyjdą 5070ti i do marca kiedy wyjdzie 9070xt. 

Ja dopiero wtedy kupie karty, jak przetestują wszytko i ceny się odpowiednio do siebie dopasują. Teraz nie ma co kupować. 

Edytowane przez amarzec4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

54 minuty temu, mchal napisał(a):

To jest karta od PNY, ja podałem linka od Palita

47 minut temu, amarzec4 napisał(a):

a nie zamierzasz czekać do marca?

Dobre pytanie

Chciałbym kupić do 16 lutego, ale póki co obserwuję ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit to świetny wybór. Cichutkie chłodzenie, brak terkotania i piszczących cewek. Mam Jetstreama i jest idealny. Pamięci śmigają na 12500, rdzeń na 2850. W 4080S co prawda ale pewnie dużo jakością się nie różnią. Chłodzenie na zdjęciach wygląda identycznie.

Edytowane przez Grolshek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, mchal napisał(a):

pamiętaj, ze w tej cenie można znaleźć 7900xtx co jest chyba lepsza opcja

W tym momencie zadajesz sobie pytanie: chcesz włączyć w grze pathtracing czy nie. Nie chcesz bierzesz 7900XTX, chcesz bierzesz 4070TiS. Odpowiedź jest prosta jak pytanie. Ja w tej chwili natomiast poczekałbym do premiery 9070XT i dopiero coś wybrał bo może się okazać że i cena i wydajność i pathtracing będzie w jednym.

Edytowane przez Grolshek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy czekać na na nowe karty. Przecież 5070ti i 9070xt zmieni sytuację.

Oceniając całą serię RTX 50 Blackwell na podstawie premierowych recenzji recenzje premierowe RTX 5090 i RTX 5080wyraźnie widać, że ta generacja procesorów graficznych GeForce nie stanowi znaczącego wzrostu wydajności w stosunku do poprzedniej generacji. Flagowy RTX 5090 jest tylko około 27% szybszy niż RTX 4090, podczas gdy RTX 5080 przynosi mniej niż 20% poprawę w stosunku do RTX 4080 Super. Można więc założyć, że nadchodzące RTX 5070 i RTX 5070 Ti również nie będą znaczącymi ulepszeniami.

Tak więc, jeśli RTX 5070 i RTX 5070 Ti przyniosą taki wzrost wydajności, jaki widzieliśmy w przypadku RTX 5090 i RTX 5080, to zgodnie z najnowszym przeciekiem Moore's Law Is Dead, AMD z łatwością pokona ofertę Nvidii ze średniej półki.

https://www.notebookcheck.pl/RX-9070-XT-vs-RTX-4080-AMD-podobno-spodziewa-sie-pokonac-Nvidie-w-rasteryzacji-i-osiagnac-duze-zyski-w-ray-tracingu.954705.0.html

Edytowane przez amarzec4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 godzin temu, amarzec4 napisał(a):

Należy czekać na na nowe karty. Przecież 5070ti i 9070xt zmieni sytuację.

Oceniając całą serię RTX 50 Blackwell na podstawie premierowych recenzji recenzje premierowe RTX 5090 i RTX 5080wyraźnie widać, że ta generacja procesorów graficznych GeForce nie stanowi znaczącego wzrostu wydajności w stosunku do poprzedniej generacji. Flagowy RTX 5090 jest tylko około 27% szybszy niż RTX 4090, podczas gdy RTX 5080 przynosi mniej niż 20% poprawę w stosunku do RTX 4080 Super. Można więc założyć, że nadchodzące RTX 5070 i RTX 5070 Ti również nie będą znaczącymi ulepszeniami.

Tak więc, jeśli RTX 5070 i RTX 5070 Ti przyniosą taki wzrost wydajności, jaki widzieliśmy w przypadku RTX 5090 i RTX 5080, to zgodnie z najnowszym przeciekiem Moore's Law Is Dead, AMD z łatwością pokona ofertę Nvidii ze średniej półki.

https://www.notebookcheck.pl/RX-9070-XT-vs-RTX-4080-AMD-podobno-spodziewa-sie-pokonac-Nvidie-w-rasteryzacji-i-osiagnac-duze-zyski-w-ray-tracingu.954705.0.html

Ja bym do tego tak optymistycznie nie podchodził, bo może być jak do tej pory, że skalperzy wykupią wszystkie karty a stare szybko znikną że sklepów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, mchal napisał(a):

co za różnica czy Palit czy pny, karta ma relatywnie niski pobór prądu, a przez to brak problemu z temperatura. To tylko karta graficzna, brać najtańsza i tyle

No chyba nie ; D

Jeżeli komuś zależy na ciszy to brać sprawdzonego niereferenta, u którego nie wyją wentyle no i najlepszej 3 wiatraki zamiast 2. Ja kupiłem z budżetowym chłodzeniem a potem rozbierałem karte i jakieś cuda robiłem żeby to ogarnąć bo bym oszalał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi