Roni Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Witam Jak w temacie, która kartę graficzną 4070Ti super kupić biorąc pod uwagę temperatury, głośność itp. Pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Też się przymierzam , według mnie najtańsza 🙂 albo 4080 super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Solid, jest bardzo wielka i ciężka, nóżka w zestawie Jak kupisz za 3600zl max to jest git jak drożej to nie wiem co pokaze 5070 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roni Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Nie chodzi mi najtańszą teraz, a taką która jest najlepsza (bardzo dobra) jeśli chodzi o podane wyżej parametry. np. taka https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/palit-karta-graf-palit-rtx4070ti-sup-jetstrea.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_search&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAqfe8BhBwEiwAsne6gUdoj0QPziW8W68476KvP7l5aBBKKsRj52fPTUh1VBG4sddkQoqweRoCJVMQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Edytowane 1 Lutego przez Roni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) nie kupuj w RTV AGD - to słaby sklep. Zobacz ten sklep, normalny komputerowy bez żadnego efekciarstwa, i cena jest 150zł niższa. https://proline.pl/palit-geforce-rtx-4070-ti-super-jetstream-oc-16gb-gddr6x-dlss-3-ned47tss19t2-1043j-p8120663 A poza tym lepiej poczekać do lutego jak wyjdą 5070ti i do marca kiedy wyjdzie 9070xt. Ja dopiero wtedy kupie karty, jak przetestują wszytko i ceny się odpowiednio do siebie dopasują. Teraz nie ma co kupować. Edytowane 1 Lutego przez amarzec4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roni Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Podałem linka do karty, ne zamierzam tam kupować. Pytanie dotyczy tej konkretnej karty, chodzi o parametry jak wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchal Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego tu masz za 3750 zł, na amazonie taka sama jest za 3650 zl https://www.morele.net/karta-graficzna-pny-geforce-rtx-4070-ti-super-verto-oc-16gb-gddr6x-vcg4070ts16tfxpb1-o-13168099/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 19 minutes ago, Roni said: Podałem linka do karty, ne zamierzam tam kupować. Pytanie dotyczy tej konkretnej karty, chodzi o parametry jak wyżej. a nie zamierzasz czekać do marca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roni Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 54 minuty temu, mchal napisał(a): tu masz za 3750 zł, na amazonie taka sama jest za 3650 zl https://www.morele.net/karta-graficzna-pny-geforce-rtx-4070-ti-super-verto-oc-16gb-gddr6x-vcg4070ts16tfxpb1-o-13168099/ To jest karta od PNY, ja podałem linka od Palita 47 minut temu, amarzec4 napisał(a): a nie zamierzasz czekać do marca? Dobre pytanie Chciałbym kupić do 16 lutego, ale póki co obserwuję ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Nie kupuj teraz. Przecież zaraz wyjdą 5070ti i ich odpowiedniki albo lepsze 9070xt. 9070xt będzie lepsza od 4070 ti super i tańsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego największe wrażenie daje solid zotaca,po rejestracji 5 lat gw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchal Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego co za różnica czy Palit czy pny, karta ma relatywnie niski pobór prądu, a przez to brak problemu z temperatura. To tylko karta graficzna, brać najtańsza i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Palit ma brzęczące wentylatory a PNY to uboższa wersja zreszta palit tez ubogi,poniżej 1400 gram,wersja z 6 rurkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchal Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego https://www.sferis.pl/karta-graficzna-zotac-gaming-geforce-rtx-4070-ti-super-solid-16gb-gddr6x-i448972?utm_campaign=przejscia_ceneo&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=60e75eda-c515-b4ec-c296-3f6f060a4df3 3795 zł + rabat za newsletter i 5 letnia gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Palit to świetny wybór. Cichutkie chłodzenie, brak terkotania i piszczących cewek. Mam Jetstreama i jest idealny. Pamięci śmigają na 12500, rdzeń na 2850. W 4080S co prawda ale pewnie dużo jakością się nie różnią. Chłodzenie na zdjęciach wygląda identycznie. Edytowane 2 Lutego przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchal Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego pamiętaj, ze w tej cenie można znaleźć 7900xtx co jest chyba lepsza opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) 5 minut temu, mchal napisał(a): pamiętaj, ze w tej cenie można znaleźć 7900xtx co jest chyba lepsza opcja W tym momencie zadajesz sobie pytanie: chcesz włączyć w grze pathtracing czy nie. Nie chcesz bierzesz 7900XTX, chcesz bierzesz 4070TiS. Odpowiedź jest prosta jak pytanie. Ja w tej chwili natomiast poczekałbym do premiery 9070XT i dopiero coś wybrał bo może się okazać że i cena i wydajność i pathtracing będzie w jednym. Edytowane 1 Lutego przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amarzec4 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Należy czekać na na nowe karty. Przecież 5070ti i 9070xt zmieni sytuację. Oceniając całą serię RTX 50 Blackwell na podstawie premierowych recenzji recenzje premierowe RTX 5090 i RTX 5080wyraźnie widać, że ta generacja procesorów graficznych GeForce nie stanowi znaczącego wzrostu wydajności w stosunku do poprzedniej generacji. Flagowy RTX 5090 jest tylko około 27% szybszy niż RTX 4090, podczas gdy RTX 5080 przynosi mniej niż 20% poprawę w stosunku do RTX 4080 Super. Można więc założyć, że nadchodzące RTX 5070 i RTX 5070 Ti również nie będą znaczącymi ulepszeniami. Tak więc, jeśli RTX 5070 i RTX 5070 Ti przyniosą taki wzrost wydajności, jaki widzieliśmy w przypadku RTX 5090 i RTX 5080, to zgodnie z najnowszym przeciekiem Moore's Law Is Dead, AMD z łatwością pokona ofertę Nvidii ze średniej półki. https://www.notebookcheck.pl/RX-9070-XT-vs-RTX-4080-AMD-podobno-spodziewa-sie-pokonac-Nvidie-w-rasteryzacji-i-osiagnac-duze-zyski-w-ray-tracingu.954705.0.html Edytowane 1 Lutego przez amarzec4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 17 godzin temu, amarzec4 napisał(a): Należy czekać na na nowe karty. Przecież 5070ti i 9070xt zmieni sytuację. Oceniając całą serię RTX 50 Blackwell na podstawie premierowych recenzji recenzje premierowe RTX 5090 i RTX 5080wyraźnie widać, że ta generacja procesorów graficznych GeForce nie stanowi znaczącego wzrostu wydajności w stosunku do poprzedniej generacji. Flagowy RTX 5090 jest tylko około 27% szybszy niż RTX 4090, podczas gdy RTX 5080 przynosi mniej niż 20% poprawę w stosunku do RTX 4080 Super. Można więc założyć, że nadchodzące RTX 5070 i RTX 5070 Ti również nie będą znaczącymi ulepszeniami. Tak więc, jeśli RTX 5070 i RTX 5070 Ti przyniosą taki wzrost wydajności, jaki widzieliśmy w przypadku RTX 5090 i RTX 5080, to zgodnie z najnowszym przeciekiem Moore's Law Is Dead, AMD z łatwością pokona ofertę Nvidii ze średniej półki. https://www.notebookcheck.pl/RX-9070-XT-vs-RTX-4080-AMD-podobno-spodziewa-sie-pokonac-Nvidie-w-rasteryzacji-i-osiagnac-duze-zyski-w-ray-tracingu.954705.0.html Ja bym do tego tak optymistycznie nie podchodził, bo może być jak do tej pory, że skalperzy wykupią wszystkie karty a stare szybko znikną że sklepów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyals Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 20 godzin temu, mchal napisał(a): co za różnica czy Palit czy pny, karta ma relatywnie niski pobór prądu, a przez to brak problemu z temperatura. To tylko karta graficzna, brać najtańsza i tyle No chyba nie ; D Jeżeli komuś zależy na ciszy to brać sprawdzonego niereferenta, u którego nie wyją wentyle no i najlepszej 3 wiatraki zamiast 2. Ja kupiłem z budżetowym chłodzeniem a potem rozbierałem karte i jakieś cuda robiłem żeby to ogarnąć bo bym oszalał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Lutego Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 90mm wentylator palit gainward 95mm vs gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...