shakur_45 Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Dobry jest ??? THX z gory za odp. W Gdansku mozna go dostac za 45zl oplaca sie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Titan kosztuje kolo 30zlotych. A czy dobry... jak nie chcesz o/c to dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ja na Athlonie XP 1600 i tym Titanie mam 38-46 stopni - 46 przy max stress ! Aha mój Athlon just ustawiony 10,5 x 147 przy deflautowym vcore ! 8) PS W tej nowej wersji ( 4 ) Titana te zapięcie jest baaardzo wygodne łapie na 3 uchwyty z jednej strony :) ale za to słabiej przylega do procesora :( Ja mam Coopershima więc zapięcie mnie nie interesuje 8) dlatego mam wersje 3 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Titan kosztuje kolo 30zlotych. A czy dobry... jak nie chcesz o/c to dobry Czemu ?!? do o/c jest zaje#$%ty :twisted: :!: :!: :!: ... ja podkręciłem mojego cele1000 na 1000@1200mhz [ po zmianie napięcia] i temperatura dochodzi do 49oc :D a normalnie jak jest cele 1000mhz to temp. 14-31oc :!: ... ja kupiłem za 36.91 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 polecam go wsystkim. nadaje się do O/c. Kumpel ma na ATH 1,1 ma w najgorszym przypadku 46 stopni, a jest to Athlon po przejściach... Polecam.... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ja na Athlonie XP 1600 i tym Titanie mam 38-46 stopni - 46 przy max stress ! Aha mój Athlon just ustawiony 10,5 x 147 przy deflautowym vcore ! 8) PS W tej nowej wersji ( 4 ) Titana te zapięcie jest baaardzo wygodne łapie na 3 uchwyty z jednej strony :) ale za to słabiej przylega do procesora :( Ja mam Coopershima więc zapięcie mnie nie interesuje 8) dlatego mam wersje 3 8) tak wszystko fajnie , cacy, tylko ile masz wentyli dodatkowych ??? Bo ja mam 1 na dole 6x6cm, ktory wciaga zimne poweitrze i temp. dochodzi do 48C, dodam ze mam shima i procek posmarowany titanem, procek tak chodzil od nowego, wiec nei jest jakis zdezelowany, i nie polecam go do overclokingu (chyba ze ma sie 3-2 wentyle 8x8cm to mozna podkreca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Mam na swoim procku TTC-D5TB i temp 35-40 w obudowie przeciag jak w silniku turbo odrzutowym (wentle 2x80/80 3000obr/min wtlaczajace + 2x80/80 3000obr/min wyciagajac) cieniutka warstwa srebrnej pasty na procku(cieniutka warstwa = lepsze odporwaczanie ciepla) . Kumpel wycisnol 2/3 szczykawy na swojego XP :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 no u mnie na 1200 i 1,85 mial juz dosc wysokie temperatury (full load >50 stopni) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Taka mala moja uwaga do Waszych wypowiedz. Wasze wszystkie licytacje na temperatury mnie lekko smiesza. Temperatury sa porownywalne tylko w przypadku zczytywania ich z diody termicznej procesora (a z tego co wiem w przypadku Athlona XP jedyna plyta ktora sobie z tym radzi jest pewien Asus ;))) Temperatury z termistora pod socketem sa na pi razy oko innymi slowy pokaza Wam czy sie wlasnie cos nie pali ale nie sa absolutnie porownywalne. Na kazdej plycie jest inna odleglosc od czujnika do procesora, inny czujnik itd itp. Doswiadczenie empiryczne: Asus A7V133-C i A7V333, ten sam procesor, napiecie wiatraczek wyciagniete z obudowy. Roznica - 7 stopni (wieksza na drugiej). Pierwsza - wiadomo czujnik, druga dioda termiczna XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Marco - jasne.. ale asus ten na kt333 zawyza temperatury (niektorym nawet o 15 stopni w stosunku do innych odczytow) tzn sa poprostu wyzsze o 15 stopni, ale programy monitorujace wariuja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ten Titan się nie nadaje do o/c ??? Ja z mojego Antka Xp 1600 + zrobiłem Antka Xp 2200 + 8) 8O 8) I mam przy otwartej obudowie przy surfowaniu po necie 42* a przy max load 47* ! I co ??? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ten Titan się nie nadaje do o/c ??? Ja z mojego Antka Xp 1600 + zrobiłem Antka Xp 2200 + 8) 8O 8) I mam przy otwartej obudowie przy surfowaniu po necie 42* a przy max load 47* ! I co ??? :lol: e tam przy otwartej obudowie, to zaden wyczyn, wtedy to ja tez mam 10C - 15C mniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ten Titan się nie nadaje do o/c ??? Ja z mojego Antka Xp 1600 + zrobiłem Antka Xp 2200 + 8) 8O 8) I mam przy otwartej obudowie przy surfowaniu po necie 42* a przy max load 47* ! I co ??? :lol: e tam przy otwartej obudowie, to zaden wyczyn, wtedy to ja tez mam 10C - 15C mniej NO TO SIE <span style="color:red;">[ciach!]</span>A CHLOPIE WEZ ZA SROBIENIE SOLIDNEJ WENTYLACJI W OBUDOWIE!!!!!! pokaz mi jełopa co overclockuje bez odpowiedniego chłodzenia .... A wentyl na procku to tylko CZĘSC dobrego chlodzenia, Titan jest odpowiedni do OC, jezeli reszta jest ok KAPISZ!!!. a jak ty masz 15 stopni mniej po zdjeciu obudowy ... szkoda słów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 marco ma racje pozatym maksymalne temperatury jakie wszyscy podaja sa uzyskiwane zwykle na jakims HotCpu/UD/Seti albo gry i sa zanizone, wyprobojcie do grzania procka http://info.wsisiz.edu.pl/~apacek/cpuburn4.zip tylko wczesniej czytajcie readme zeby wybrac odpowiednia wersje. Polecam pogrzac procka 20minut i podzielic sie uwagami jaka jest roznica miedzy FullLoad na CpuBurn4 a na innych programach ktorymi grzaliscie procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ten Titan się nie nadaje do o/c ??? Ja z mojego Antka Xp 1600 + zrobiłem Antka Xp 2200 + 8) 8O 8) I mam przy otwartej obudowie przy surfowaniu po necie 42* a przy max load 47* ! I co ??? :lol: e tam przy otwartej obudowie, to zaden wyczyn, wtedy to ja tez mam 10C - 15C mniej NO TO SIE kurcze CHLOPIE WEZ ZA SROBIENIE SOLIDNEJ WENTYLACJI W OBUDOWIE!!!!!! pokaz mi jełopa co overclockuje bez odpowiedniego chłodzenia .... A wentyl na procku to tylko CZĘSC dobrego chlodzenia, Titan jest odpowiedni do OC, jezeli reszta jest ok KAPISZ!!!. a jak ty masz 15 stopni mniej po zdjeciu obudowy ... szkoda słów :) spokojnie , nie cisnieniuj sie tak, za podkrecanie sie nie biore bo ten proc jest trudno podkrecalny i duzo by z niego nie bylo, jasne kazdy wentyl bedzie dobry jak sobie zainstaluje 10 wentyli ibede mial 10 w skali bouforta, ale przeciez nie o to w tym chodzi... Kolega sie pytal czy ten wentyl nadaje sie do overclokingu, wiec mu pisze ze jesli nie ma dodatkowych wentyli, tudziez ma zamknieta obudowe, to ten wentyl sie nie nadaje do @. (wiesz nie kazdy tnie obudowe ,i ma big towera zeby zainstalowac sobie dodatkowy wiatraczek)A co do 15 stopnie to tera. maks mam 48, jak zdejme obudowe to w idle jest ok 32-35C, wiec jest roznica 10-15C (szczegolnie przy otwartym oknie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ja mam Cogedena i w nim niezły burdel i bez żadnych dodatkowych wentyli pracuje ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ja mam Cogedena i w nim niezły burdel i bez żadnych dodatkowych wentyli pracuje !no wlasnie a ja mam okragle kable (made in home :D , 1 dodatkowy wentyl, big tower i takie temp.... a biorac pod uwage ze twoj procek wydziela ok.20W wiecej od mojego..... to niebralbym sie za podkrecanie na twoim miejscu (ale do samego wentyla nic nie mam, moze nei jest demonem wydajnosci, ale jak za ta cene to sie oplaca, zwazywszy takze na jego dBa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 jezeli bedziesz montowal wiencej niz 2x80/80 wentle to licz sie z tym ze bedzie glosno jak cholera (mojego kompa slychac na przedpokoju) ale nie zamierzam go wyciszac , cos za cos . :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ja mam Cogedena i w nim niezły burdel i bez żadnych dodatkowych wentyli pracuje !no wlasnie a ja mam okragle kable (made in home :D , 1 dodatkowy wentyl, big tower i takie temp.... a biorac pod uwage ze twoj procek wydziela ok.20W wiecej od mojego..... to niebralbym sie za podkrecanie na twoim miejscu (ale do samego wentyla nic nie mam, moze nei jest demonem wydajnosci, ale jak za ta cene to sie oplaca, zwazywszy takze na jego dBaJak już pisałem mam AXP1600 na AXP2100 lub AXP2200 - zależnie od humoru :lol: 8) i mam niskie temp. ! Nawet organoleptycznie :lol: procesor i radiator nie są specjalnie ciepłe ! Wszystko zależy od: pasty sposobu i ilości nałożenia pasty powierzchni radiatorka - ja sobie zeszlifowałem 8) i klamry dociskającej - te nowe klamry sa ekstra w montażu :) ale jeśli idzie o docisk to fatalne :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Ja mam Cogedena i w nim niezły burdel i bez żadnych dodatkowych wentyli pracuje !no wlasnie a ja mam okragle kable (made in home :D , 1 dodatkowy wentyl, big tower i takie temp.... a biorac pod uwage ze twoj procek wydziela ok.20W wiecej od mojego..... to niebralbym sie za podkrecanie na twoim miejscu (ale do samego wentyla nic nie mam, moze nei jest demonem wydajnosci, ale jak za ta cene to sie oplaca, zwazywszy takze na jego dBaJak już pisałem mam AXP1600 na AXP2100 lub AXP2200 - zależnie od humoru :lol: 8) i mam niskie temp. ! Nawet organoleptycznie :lol: procesor i radiator nie są specjalnie ciepłe ! Wszystko zależy od: pasty sposobu i ilości nałożenia pasty powierzchni radiatorka - ja sobie zeszlifowałem 8) i klamry dociskającej - te nowe klamry sa ekstra w montażu :) ale jeśli idzie o docisk to fatalne :( a no tak zapomnialem ze mam kompa wygluszonego mata o grubosci 3cm (podobno taka w pracy u mojego starszego autobusy wygluszaja) jest cichutko i cieplutko w kompie, cos za cos :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Ja mam Cogedena i w nim niezły burdel i bez żadnych dodatkowych wentyli pracuje !no wlasnie a ja mam okragle kable (made in home :D , 1 dodatkowy wentyl, big tower i takie temp.... a biorac pod uwage ze twoj procek wydziela ok.20W wiecej od mojego..... to niebralbym sie za podkrecanie na twoim miejscu (ale do samego wentyla nic nie mam, moze nei jest demonem wydajnosci, ale jak za ta cene to sie oplaca, zwazywszy takze na jego dBa Looknij na republika.pl/erio/ tam masz jako takie zdjecia i opis mojej obudowy( poczytaj o temperaturach) ... i nawet na wszystkich wiatrakach na 7V czyli ok 1500 rpm 2x8x8 cm i titan, w stresie nie mam wiecej niz 56 stopni!!!! przy totalnej ciszy ... a moj proc wydziela wiecej ciepla niz te wasze athlony 1800+ .... Vcore mam 1.89V !!! PS. kumpel D900 puscil na 1.1 na ECSie (124 FSB) .... wiec biez sie do roboty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 jezeli bedziesz montowal wiencej niz 2x80/80 wentle to licz sie z tym ze bedzie glosno jak cholera (mojego kompa slychac na przedpokoju) ale nie zamierzam go wyciszac , cos za cos . :twisted:jest taki fajny sposob zeby sprawdzic czy to akurat te dodatkowe wiatraki tak halasuja (1 warunek - musza byc podlaczone do zasilacza a nie do gniazd na plycie glownej) a ten sposob to przelaczenie kompa w Windozie w stan oczekiwania - wtedy wylaczaja sie wszystkie inne zrodla halasu i mozna obiektywnie stwierdzic jak glosny jest zasilacz i te dodatkowe wiatraki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Heh... swietny sposob... teraz juz wiem co tak buczy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 marco ma racje pozatym maksymalne temperatury jakie wszyscy podaja sa uzyskiwane zwykle na jakims HotCpu/UD/Seti albo gry i sa zanizone, wyprobojcie do grzania procka http://info.wsisiz.edu.pl/~apacek/cpuburn4.zip tylko wczesniej czytajcie readme zeby wybrac odpowiednia wersje. Polecam pogrzac procka 20minut i podzielic sie uwagami jaka jest roznica miedzy FullLoad na CpuBurn4 a na innych programach ktorymi grzaliscie procka. JEZUS MARIA!!!!!!!! toż ten program to jakiś CPU Killer !!!!!!!!! od tej pory tylko nim sprawdzam !!! tak jak hot CPU tester, CS przez 2h mi proca na max 49 stopni podgrzewaja tak ten na 54 !!!!!! WOW,LOL, ROTFL, ITD 5 stopni wiecej!!!! moze to przez te upały ale wątpię, testowałem rano Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Jak go odpaliłeś ??? I jak wygląda jak pracuje ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Jak go odpaliłeś ??? I jak wygląda jak pracuje ??? hm ... rozpalowalem, przeczytalem readme, wywnioskowalem ze mam uruchomic burnk7 dla mojego procka i oppalilem burnk7.exe .... pojawia sie czarne okienko (puste) a obciazenie proca wzrasta do 100% ... potem juz sie delektowalem wzrastajaca temperatura ( po przekroczeniu 50 stopni juz mi serce stało i szczenke sobie nadepnolem ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 marco ma racje pozatym maksymalne temperatury jakie wszyscy podaja sa uzyskiwane zwykle na jakims HotCpu/UD/Seti albo gry i sa zanizone, wyprobojcie do grzania procka http://info.wsisiz.edu.pl/~apacek/cpuburn4.zip tylko wczesniej czytajcie readme zeby wybrac odpowiednia wersje. Polecam pogrzac procka 20minut i podzielic sie uwagami jaka jest roznica miedzy FullLoad na CpuBurn4 a na innych programach ktorymi grzaliscie procka. JEZUS MARIA!!!!!!!! toż ten program to jakiś CPU Killer !!!!!!!!! od tej pory tylko nim sprawdzam !!! tak jak hot CPU tester, CS przez 2h mi proca na max 49 stopni podgrzewaja tak ten na 54 !!!!!! WOW,LOL, ROTFL, ITD 5 stopni wiecej!!!! moze to przez te upały ale wątpię, testowałem rano Ja też go niedawno polecałem.On najlepiej wykłada procka ze wszystkich programów.I nawet do tegodochodziło że w moimduronie musiałem dawać 1,8v zamiast 1,85 bo takgoten programik wygrzewał że procek się wykładał.Potrafił w upały przy otwartej obudowie wygzaćnawet blisko 50 stopni.I wg mnie jest on najlepszy! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 toż ten program to jakiś CPU Killer !!!!!!!!! od tej pory tylko nim sprawdzam !!! tak jak hot CPU tester, CS przez 2h mi proca na max 49 stopni podgrzewaja tak ten na 54 !!!!!! WOW,LOL, ROTFL, ITD 5 stopni wiecej!!!! moze to przez te upały ale wątpię, testowałem rano Ile czasu trzymales procka na burnk7 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Temperatury sa porownywalne tylko w przypadku zczytywania ich z diody termicznej procesora (a z tego co wiem w przypadku Athlona XP jedyna plyta ktora sobie z tym radzi jest pewien Asus ;)))I pewien Soltek SL75DRV5 8) (fakt ze narazie nie ma zadnego programu ktory by to pokazal np. w windzie ale moge w biosie temperature zczytac) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 2 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2002 Dzieki za info o tym wentylku tylko qrde z tego wynika ze 45 to duzo, czy ktos wie gdzie w Gdansku mozna go taniej kupic ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...