Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
  Cytat

toż ten program to jakiś CPU Killer !!!!!!!!!

od tej pory tylko nim sprawdzam !!!

tak jak hot CPU tester, CS przez 2h mi proca na max 49 stopni podgrzewaja tak ten na 54 !!!!!! WOW,LOL, ROTFL, ITD

5 stopni wiecej!!!!  moze to przez te upały ale wątpię, testowałem rano

Ile czasu trzymales procka na burnk7 ?

jakies 30 minut .. ale juz po mniej niz 10 osiagnol ta temperature

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem w Media Markt za 29,90 :) werje 4 czyli z tym potrujnym zapieciem ... i musialem sobie przerobic na podwujne

a co do temp. to max mialem na nim 36 po dlugim graniu (chyba gta3 i chyba podkrecony proc na 975)

tylko ten wiatrak z deczka glosny (przynajniej w wersji 4, qmpel ma wczesniejesza i jest z troszke cichszy i lekko wolniejszy) zmienilem sobie na taki fajny co przy 12V ledwo co slychac :)

polecam :!: bardzo dobry i tani qlerek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umnie po 10 minutach na Duronie 1200@1400Mhz i działa na 1,80v qrcze stabilnie:) hehe dobry jest jest 68 stopni troszke duzo nie sadzicie? Dlatego titana chce kupic bo mam jakiegos coolera colorful czy cos qrcze 40 zł i taka beznadzieja a najzabawniejsze ze z pasta:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Taka mala moja uwaga do Waszych wypowiedz.

Wasze wszystkie licytacje na temperatury mnie lekko smiesza. Temperatury sa porownywalne tylko w przypadku zczytywania ich z diody termicznej procesora (a z tego co wiem w przypadku Athlona XP jedyna plyta ktora sobie z tym radzi jest pewien Asus ;)))

Temperatury z termistora pod socketem sa na pi razy oko innymi slowy pokaza Wam czy sie wlasnie cos nie pali ale nie sa absolutnie porownywalne. Na kazdej plycie jest inna odleglosc od czujnika do procesora, inny czujnik itd itp. 

Doswiadczenie empiryczne:

Asus A7V133-C i A7V333, ten sam procesor, napiecie wiatraczek wyciagniete z obudowy. Roznica - 7 stopni (wieksza na drugiej). Pierwsza - wiadomo czujnik, druga dioda termiczna XP

jeżeli tylko pewien asus; to skąd się bierze u mnie odczyt temperatury skoro nie mam termistora :wink: chyba z diody :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ja kupilem w Media Markt za 29,90 :) werje 4 czyli z tym potrujnym zapieciem ... i musialem sobie przerobic na podwujne

a co do temp. to max mialem na nim 36 po dlugim graniu (chyba gta3 i chyba podkrecony proc na 975)

tylko ten wiatrak z deczka glosny (przynajniej w wersji 4, qmpel ma wczesniejesza i jest z troszke cichszy i lekko wolniejszy) zmienilem sobie na taki fajny co przy 12V ledwo co slychac :)

polecam :!: bardzo dobry i tani qlerek

W tej wersji 4 ten zaczep słabiej dociska radiator do wentyla :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły jest ten program cpuburn na moim coolerku ( Spire 5E34B3HH ) założonym cs'ie otrzymałem max temp. 55'C zazwyczaj nie widuje temp większej niż 52=53'C . A wszystko to na Duronie jak w podpisie i na napięci 1,92 V. Aha program chodził ponad 20 minut ale już po 5 minutach cpu osiągną max temperature.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...