To_Gro Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego Witam! Po aktualizacji Biosu komputer się zapętla (włącza i wyłącza). Brak możliwości wejścia w Bios. Baterie wyciągałem, zworka też próba była. Wie ktoś jak w płycie ASRock B760M Sonic WiFi przywrócić poprzednią wersję BIOS? Nie ma przycisku flashback przy usb. VID_20250207_194717_DOLBY.mp4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego Reset BIOS zworką wykonany? Może być wymagany nawet kilkukrotny, miałem takie przypadki że dopiero po X razy poskutkował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_Gro Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 21 godzin temu, Caleb napisał(a): Reset BIOS zworką wykonany? Może być wymagany nawet kilkukrotny, miałem takie przypadki że dopiero po X razy poskutkował. Potrzebuje tylko jednej odpowiedzi. Jak wykonać flashback biosu na tej płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego Według strony ASRock, jeśli nie masz przycisku BIOS Flashback na panelu I/O, to nie wykonasz w inny sposób tej czynności na padniętej płycie: https://www.asrock.com/support/QA/FlashbackSOP.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Witam wedle instrukcji z strony ASRocka jeśli korzystasz z jednej kości ramu , to powinna sie ona znajdować (dziwne ze nie A2 ) tylko B2 , a u ciebie jest A1, to może być podobnie jak w AM5 wiec takie włączanie wyłączanie może trwać nawet 15-20 minut , hmmm dlaczego przerywasz ten proces ? https://download.asrock.com/Manual/B760M PG SONIC WiFi.pdf strona 21. Edytowane 10 Lutego przez Mr.T... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Sprawdź tą pamięć w rekomendowanym slocie... (jak radzi Mr.T), a jak nie zadziała to... Podziękujcie wszystkim producentom nowych płyt głównych za wlutowywanie chipów EEPROM (BIOS) = KRETYŃSTWO DO POTĘGI N-TEJ! Ja gdy ekstremalnie modyfikowałem swój BIOS na płycie ASUS (miałem USB Flashback, który z jakiegoś powodu przestała działać albo nie chce obsługiwać zmodyfikowanych plików), wystarczyło że kupiłem tani programator pod USB i zestaw czystych kompatybilnych chipów EEPROM + proste szczypce, bo paluchami ciężko się wyciąga te chipy. Proces zaprogramowania i podmiany takiego chipu na płycie może być krótszy niż 1 minuta! Opisałem to na forum ROG: TUTAJ W Twoim wypadku, jeżeli nie chcesz się z tym bawić, to oddaj płytę do pierwszego serwisu by Ci ją przeprogramowali. Jeżeli płyta jest na gwarancji to z niej skorzystaj. Jak chcesz samemu naprawić to kup programator + klip nakładkę na wlutowane BIOS-y (robiłem to raz gdy miałem Compute Stick i jest to cholernie wkurzające, ale wykonalne), tylko trzeba pamiętać by wyciągnąć baterię. Tak wygląda zestaw: A tak po podłączeniu do wlutowanego BIOS-a (tutaj inny programator, ale zasada ta sama): Edytowane 10 Lutego przez First Ever 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
To_Gro Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Ram przekładałem, nic nie dawało. Bez ramu chodził ciągle ale obrazu na monitor brak. Wysłałem do serwisu. Dziękuję za wielkie chęci pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu81 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Daj znać co serwis stwierdził. Jestem naprawdę ciekawy co tam było nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...