Skocz do zawartości
Fac30FF

Jaki max proc na 8KHA+

Rekomendowane odpowiedzi

tak sie składa ze nurtuje mnie dokładnie ten sam problem. Mam duronika 700 i chciałbym sobie zmienic procka, bo chyba jest najgorszy z całego kompa. Zciągnąłem najnowszego biosa. Jakiego najwiekszego procka kupić zeby dział bez problemów? Prosze o klarowne odpowiedzi, bo nie rozumiew stwierdzeń w stylu "( drut-mod)".

z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś sciągnąłem z Epoxa takie tabele w formacie PDF i było, że na 8KHA+ pójdzie z nowym BIOS-em 2600+, a dzisiaj jest pod adresem http://www.epox.org/support/cpu-support.pdf, że na 8KHA+ pójdzie 2800+.

Do KGB: pierwsze słysze że na tej płycie pójdzie Barton 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sie składa ze nurtuje mnie dokładnie ten sam problem. Mam duronika 700 i chciałbym sobie zmienic procka, bo chyba jest najgorszy z całego kompa. Zciągnąłem  najnowszego biosa. Jakiego najwiekszego procka kupić zeby dział bez problemów? Prosze o klarowne odpowiedzi, bo nie rozumiew stwierdzeń w stylu "( drut-mod)".

z góry dziękuję.

o drut-modzie:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=330...ghlight=drutmod

i oczywiście

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36532

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcia dobierane są automatycznie- później w biosie jest możliwość podniesienia go o max 0.2V.Np:

- procesor z def 1.5V -> max 1.7V

- procesor z def 1.6V -> max 1.8V.

Zawsze jednak występują jakieś minimalne wachania napięcia zależne m.in. od płyty i zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartom biega na magistrali 166MHz- przy braku dzielnika 1/5 na 8KHA+ może być to problemem. Dobrze kombinuję? Proszę o weryfikację.

mi chodzi raczej o to czy bedzie chodzil wogole niz czy bedzie chodzil na fsb166

najpierw trzeba go uruchomic ,a o MHz bede sie martwil pozniej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy ma 8KHA+,a ze dzis skladalem dla niego nowy sprzet wlasnie na Bartku to sprawdzilem tez na 8KHA+ i .......sprzet sie odpala,plytawidzi procka jako unknown CPU i jakos biega :wink:

Nie powiem dokladnie na jakim biosie leciala to plyta ale procek normalnie poszedl na fsb166

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy ma 8KHA+,a ze dzis skladalem dla niego nowy sprzet wlasnie na Bartku to sprawdzilem tez na 8KHA+ i .......sprzet sie odpala,plytawidzi procka jako unknown CPU i jakos biega  :wink: 

Nie powiem dokladnie na jakim biosie leciala to plyta ale procek normalnie poszedl na fsb166

no wlasnie o to mi chodzilo

aby poszedl ,a dalej juz mozna drut modem mnoznikami szastac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znajomy ma 8KHA+,a ze dzis skladalem dla niego nowy sprzet wlasnie na Bartku to sprawdzilem tez na 8KHA+ i .......sprzet sie odpala,plytawidzi procka jako unknown CPU i jakos biega  :wink: 

No to fajnie! Jednak Epox to Epox 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to fajnie! Jednak Epox to Epox 8)

no Abit tez nie ma sie czego wstydzic :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...