Fac30FF Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Jak w topicu. Chipset to KT266A. W instrukcji pisza, ze obsluzy od 600 do 1400MHz czyli niby do Athlona XP 1700. Troche to malo biorac pod uwage mnoznik 15 X dajmy na to mag. 133 to daje 2GHz. Jak to wiec jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 ja sobie ustawiłem mnożnik 17 ( tak dla zabawy żeby sprawdzić) ( drut-mod) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 najnowszy bios wykrywa do 2600+ (16x133) ,pozniej wyswietla juz tylko zegar,ale Barton podobno chodzi - wiec nie musze zmieniac plyty do konca linii SocketA :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worek Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 tak sie składa ze nurtuje mnie dokładnie ten sam problem. Mam duronika 700 i chciałbym sobie zmienic procka, bo chyba jest najgorszy z całego kompa. Zciągnąłem najnowszego biosa. Jakiego najwiekszego procka kupić zeby dział bez problemów? Prosze o klarowne odpowiedzi, bo nie rozumiew stwierdzeń w stylu "( drut-mod)". z góry dziękuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Kiedyś sciągnąłem z Epoxa takie tabele w formacie PDF i było, że na 8KHA+ pójdzie z nowym BIOS-em 2600+, a dzisiaj jest pod adresem http://www.epox.org/support/cpu-support.pdf, że na 8KHA+ pójdzie 2800+. Do KGB: pierwsze słysze że na tej płycie pójdzie Barton 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 tak sie składa ze nurtuje mnie dokładnie ten sam problem. Mam duronika 700 i chciałbym sobie zmienic procka, bo chyba jest najgorszy z całego kompa. Zciągnąłem najnowszego biosa. Jakiego najwiekszego procka kupić zeby dział bez problemów? Prosze o klarowne odpowiedzi, bo nie rozumiew stwierdzeń w stylu "( drut-mod)". z góry dziękuję. o drut-modzie: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=330...ghlight=drutmod i oczywiście http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=36532 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worek Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 ok teraz już wiem, co nie znaczy ze rozumiem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 ok teraz już wiem, co nie znaczy ze rozumiem :) na tej płycie co masz za pomocą paru drucików można uzyskać większy mnożnik (np 17x) niż fabryka dała ( 15x), lub większe napięcie ( np 1.9V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Za pomocą drut-moda można na tej płycie ustawić napięcie max 1.85V. Aby osiągnąć 1.9V i więcej trzeba zrobić v-moda płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 A jak to jest z napieciami ?? 8kha+ ma min napiecie 1,65V, a najnowsze Athlony mają niższe V.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Napięcia dobierane są automatycznie- później w biosie jest możliwość podniesienia go o max 0.2V.Np: - procesor z def 1.5V -> max 1.7V - procesor z def 1.6V -> max 1.8V. Zawsze jednak występują jakieś minimalne wachania napięcia zależne m.in. od płyty i zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Rafal10 -> czemu Barton mialby nie pojsc? moze ktos sprawdzal Bartona na 8KHA+ i sie wypowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Bartom biega na magistrali 166MHz- przy braku dzielnika 1/5 na 8KHA+ może być to problemem. Dobrze kombinuję? Proszę o weryfikację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Bartom biega na magistrali 166MHz- przy braku dzielnika 1/5 na 8KHA+ może być to problemem. Dobrze kombinuję? Proszę o weryfikację.mi chodzi raczej o to czy bedzie chodzil wogole niz czy bedzie chodzil na fsb166 najpierw trzeba go uruchomic ,a o MHz bede sie martwil pozniej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 znajomy ma 8KHA+,a ze dzis skladalem dla niego nowy sprzet wlasnie na Bartku to sprawdzilem tez na 8KHA+ i .......sprzet sie odpala,plytawidzi procka jako unknown CPU i jakos biega :wink: Nie powiem dokladnie na jakim biosie leciala to plyta ale procek normalnie poszedl na fsb166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 znajomy ma 8KHA+,a ze dzis skladalem dla niego nowy sprzet wlasnie na Bartku to sprawdzilem tez na 8KHA+ i .......sprzet sie odpala,plytawidzi procka jako unknown CPU i jakos biega :wink: Nie powiem dokladnie na jakim biosie leciala to plyta ale procek normalnie poszedl na fsb166 no wlasnie o to mi chodzilo aby poszedl ,a dalej juz mozna drut modem mnoznikami szastac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 znajomy ma 8KHA+,a ze dzis skladalem dla niego nowy sprzet wlasnie na Bartku to sprawdzilem tez na 8KHA+ i .......sprzet sie odpala,plytawidzi procka jako unknown CPU i jakos biega :wink: Nie powiem dokladnie na jakim biosie leciala to plyta ale procek normalnie poszedl na fsb166 No to fajnie! Jednak Epox to Epox 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 znajomy ma 8KHA+,a ze dzis skladalem dla niego nowy sprzet wlasnie na Bartku to sprawdzilem tez na 8KHA+ i .......sprzet sie odpala,plytawidzi procka jako unknown CPU i jakos biega :wink: Nie powiem dokladnie na jakim biosie leciala to plyta ale procek normalnie poszedl na fsb166 No to fajnie! Jednak Epox to Epox 8) no Abit tez nie ma sie czego wstydzic :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...