axsin302 Opublikowano Czwartek o 20:37 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:37 (edytowane) Nie wiem po co ci ten stojak na kasety VHS, chodz nie jeden powie że to świetna obudowa ale nie ma przygotowania pod AIO. Edytowane Czwartek o 20:37 przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QraArt Opublikowano Czwartek o 20:50 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:50 Jak dla mnie obudowa nie ma żadnego znaczenia, ważne żeby wszystko bezpiecznie działało. Tylko nie wiem czy jest sens pchać w tego dziadka AIO? Jeśli będzie działać to nie ma najmniejszego problemu, komp i tak jest u mnie praktycznie nie widoczny. Wentylatory AIO mogę po prostu gdzieś umiejscowić czy lepiej jakby miały specjalne ujście powietrza? Mogę umieścić je gdzieś koło tacek na HDD i nie zamykać pokrywy obudowy żeby wyciągały sobie powietrze. Jakie są generalnie minusy AIO? Bo oglądam recki i np. taki deepcool ak620 spokojnie daje sobie radę z 9900x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Czwartek o 21:30 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 21:30 https://ibb.co/fGyKBjpp daj sobie spokój z nią i sprzedaj ale przerób na akwarium czy tam pasiekę dla pszczół. 92mm na bokach - trzeba pruć / 32cm na kartę - może być tak że trzeba pruć 29 minut temu, QraArt napisał(a): i nie zamykać pokrywy obudowy po to jest obudowa abyś nie musiał się martwić o kurz i aby jak to w życiu bywa nic do niego nie wpadło kiedy działa Kiedyś robiłem gościowi kompa, który kupił wszystko najtaniej jak się dało. Nie dał żadnego wentylatora i boxowe chłodzenie, rok dwa dało radę potem przyszedł z pomocą. Konkuter się wyłącza sam ratuj. Dołożyłem lepszy cooler i z dwa wentylatory powymieniałem pasty wytłumaczyłem co ma robić. Za tydzień telefon, że chyba padł ale nie prze zemnie. No to jadę zobaczę co się dzieje. Wchodzę oglądam a tam wszystko wyrwane i kępka sierści na coolerze. Gość do serca wziął sobie moje rady aby otworzyć boczek bo przecież się grzał ( ja mu oczywiście ogarnąłem że już nie musiał) kotek przyzwyczajony że budzie ciepełko to go wkręciło jak sobie ogonkiem machał aż na [gluteus maximus] z łysym plackiem chodził. co do AIO jak chcesz to unikaj aby cicho było, to do roboty najlepsze. Najczęściej psuję się pompka jak padnie to do wywalenia, jest przewidziana najczęściej na 30-50 tyś godzin i tyle. Rozbieranie i naprawa nie opłacalne, rzadko dochodzi do rozszczelnienia musi być to już wada fabryczna lub usterka fizyczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...