Skocz do zawartości
Siumkaj

Dysk zewnętrzny na zdjęcia

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Szukam jakiegoś sprawdzonego dysku zewnętrznego, aby w bezpieczny sposób przechowywać zdjęcia. Wszystkie dyski jakie do tej pory mieliśmy okazały sie padaką i po 1-1.5 roku już nie działają. Poprosiłbym o jakieś polecajki w niskim budżecie, do domowych zastosowań. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podałeś jakiej wielkości 

ADATA Dysk SSD External SE880 za 1T coś powyżej 300zł 

ja opierniczyłem żonę bo miała manie zdjęć, kilka wieczorów przesiedzieliśmy, a potem wysłałem do fotografa płaciłem za standardowy rozmiar 0.25 gr za około 800 sztuk i po 0.33 za większe formatki + klasery. Chyba nie musze tłumaczyć, że oglądanie takich zdjęć się nie umywa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Siumkaj napisał(a):

Cześć. Szukam jakiegoś sprawdzonego dysku zewnętrznego, aby w bezpieczny sposób przechowywać zdjęcia. Wszystkie dyski jakie do tej pory mieliśmy okazały sie padaką i po 1-1.5 roku już nie działają. Poprosiłbym o jakieś polecajki w niskim budżecie, do domowych zastosowań. 

Nie napisales wielkosci i co to jest niski budzet dla ciebie.

Poza tym skoro do tej pory byly same padaki to kupowanie najtanszych chyba sie nie sprawdza?

Ja mam NAS gdzie sa kopie wszystkich zdjec ale mam tez dysk na ktory od czasu do czasu kopiuje te zdjecia zeby miec podwojna kopie na wszelki wypadek. No i dysk ma kilkanascie lat juz chyba teraz i jest caly czas sprawny.

Trzeba kupowac dobre produkty alebo sobie darowac bo sie tylko traci pieniadze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi