DarkstormPB Opublikowano Czwartek o 14:59 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 14:59 Hej. Jako, że mój stary gtx 1070 już przestaje dawać radę, chciałbym kupić nowego kompa. Ponieważ nie znam się specjalnie na podzespołach korzystam z gotowych zestawów. Na początek znalazłem sobie coś takiego: https://proline.pl/?fn=koszyk&1:0000005437;1:0000003279;1:0000008492;1:0000008297;1:0000005378;1:0000007697;1:0000005472;1:0000008408 I teraz pytania: 1. Czy patrząc na cyrki związane z nowymi rtx jest sens/bezpiecznie czekać na nowego 5070ti czy też zostać przy 4070 takiej jak w zestawie powyżej? Wolałbym, żeby zestaw starczył na lata a te Ady już kilka lat mają więc nie wiem czy zaraz nie staną się przestarzałe. 2. Czy powyższy zestaw jest ok czy jednak fachowcy coś by pozmieniali? 3. Jeśli powyższy zestaw jest ok to można w nim ewentualnie podmienić kartę na 5070ti czy też trzeba go przebudowywać? Planuję grać w 2k opcjonalnie może w przyszłości do 4k. Budżet ma opcję zwiększenia w razie wielkiej potrzeby ale wolałbym utrzymać w miarę rozsądny stosunek cena-jakość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano Czwartek o 18:39 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:39 3 godziny temu, DarkstormPB napisał(a): 1. Czy patrząc na cyrki związane z nowymi rtx jest sens/bezpiecznie czekać na nowego 5070ti czy też zostać przy 4070 takiej jak w zestawie powyżej? Wolałbym, żeby zestaw starczył na lata a te Ady już kilka lat mają więc nie wiem czy zaraz nie staną się przestarzałe. Nowy 5070 Ti zaczyna się pokazywać za granicą chyba w mediamarkt za 5000 zł co po prostu jest śmieszne. Ogólnie olałbym obecnie wszystko RTX i całą tą nagonkę na RT, bo tylko to ciągnie RTX a bez RT gry i tak dobrze wyglądają. Jak zostaniesz przy 5070 Ti, daj sobie https://proline.pl/zasilacz-be-quiet-pure-power-12-m-750w-p8116835 już z 12V-6x2 Ja bym został przy tym co masz, tylko GPU na https://proline.pl/asrock-radeon-rx-7900-xtx-phantom-oc-24gb-pci-e-gddr6-rx7900xtx-pg-24go-p8119882 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkstormPB Opublikowano wczoraj o 08:09 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:09 Hmm, karta którą proponujesz z tego co sobie patrzę po testach ma wydajność podobną co 4080 a jest prawie dwukrotnie tańsza. Gdzie jest haczyk?😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano wczoraj o 08:38 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:38 Zajebiste temperatury i prawie 400w Jak wybierasz to już wybierz jedyny najlepszy, na dworny tunner AMD, hellhound za 4300 obecnie. Jeden powie że nie opłacalne a drugi się zgodzi że 65/90 temp z taką kartą to przyzwoity wynik przy 1200rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu PP12M 750W nie warto w tej kasie, to nawet AMP GH 850W wypada lepiej za cale 15 zl więcej. Hellhound jest w nets za 4750, Proshop 4350 i nie sądzę by ktoś chciał zamawiać z tych sklepów. Ten Phsntom za 3700 jest do przeżycia, nie ma idealnych temeperatur na hot spocie ale na rdzeniu jest ok, kultura pracy również. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkstormPB Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu Znalazłem w internecie opinie ludzi, którzy narzekają na brak stabilności kart od AMD (cokolwiek to nie znaczy) i na bliżej niesprecyzowane problemy z sterownikami. Czy w waszej ocenie to jednostkowe przypadki czy faktycznie występuje jakiś bardziej systemowy problem? Nie znam się na tym ale jak widzę podejrzanie niskie ceny to zapalają mi się lampki ostrzegawcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu 1 godzinę temu, DarkstormPB napisał(a): Znalazłem w internecie opinie ludzi, którzy narzekają na brak stabilności kart od AMD (cokolwiek to nie znaczy) i na bliżej niesprecyzowane problemy z sterownikami. Czy w waszej ocenie to jednostkowe przypadki czy faktycznie występuje jakiś bardziej systemowy problem? Nie znam się na tym ale jak widzę podejrzanie niskie ceny to zapalają mi się lampki ostrzegawcze. Mam RX 7700 XT Nitro+ do tego zasilacz MSI MPG A850G PCIE5 850W i zero problemów ze stabilnością, czy sterownikami... Jak dają karty graficzne do zasilaczy pod sam limit, to co się dziwić? Jak chodzą po nie wiadomo jakich stronach, piracą gry, syf na systemie i dziwią się, że coś jest nie teges? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkstormPB Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu 7 godzin temu, Dikson napisał(a): Ten Phsntom za 3700 jest do przeżycia, nie ma idealnych temeperatur na hot spocie ale na rdzeniu jest ok, kultura pracy również. A jaką opcję można by nazwać "solidną propozycją" a nie tylko opcją "do przeżycia"?😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory_portman Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu 11 godzin temu, DarkstormPB napisał(a): A jaką opcję można by nazwać "solidną propozycją" a nie tylko opcją "do przeżycia"?😉 Jako Solidną propozycję do 2K oceniam to co aktualnie używam czyli 7800x3d+rx7900xtx. Pozwala to na ciche i chłodne granie w 2k w zasadzie każdym tytule. Jeśli chodzi o zasilacz mam 1000W od msi, styknie także pod przyszłe generacje gpu, w razie potrzeby. Tyle moje doświadczenia w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu 31 minut temu, gregory_portman napisał(a): aktualnie używam czyli 7800x3d+rx7900xtx. Pozwala to na ciche i chłodne granie podaj mu więcej szczegółów przecież nie trzymasz tego w kartonie i nie chłodzisz sreberkiem z kinder jajka. 7900 xtx w wersji AMD czy jakiegoś TUF'a ? Robiłeś PBO albo UV ? Jak to chodzi w gierkach kiedy masz 100% na karcie i procka 60% takich informacji zakładający temat oczekuje od ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu W dniu 14.02.2025 o 09:09, DarkstormPB napisał(a): Gdzie jest haczyk?😉 Nie ma. Konkurencja robi robotę. AMD podgryza ceną. Nie jest topowy model ale poświęcisz 10 min na temat UV i masz genialną kartę w bardzo dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...