Tomek Sek Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Czesc, moze ktos cos poradzi bo ja juz trace cierpliwosc. Od paru dni walcze z nastepujacym problemem. Uproszczony scenariusz jest taki: Dwa kompy polaczone skretka. W jedno strone kopiowanie plikow idzie normalnie a w druga masakrycznie wolno, konkretnie xp -> 2000 ~170kb/s 2000 -> XP ~ 6kb/s !!!! Fizyczne polaczenie jest ok, mam oprucz XP jeszcze [brzydkie określenie na linuksa]a i Me, na Me wszystko o w dwie strony szybko. Problem tylko w XP, sieciowke nie powoduje konfliktow, drivery rozne probowalem - nic. Najgorsze ze z netu tez tak wolno odbiera pliki, mam ACN i w nocy 512 kb/s i co k.... z tego jak i tak max download z jednego strumienia to 6kb/s Grzebalem troche wczesniej w rejestrze na tym XP + inne takie zeby go odpowiednio dopiescic, podejrzewam ze cos za bardzo okroilem. Pytanie tylko co ?? Jakiekolwiek sugestie mile widziane, w ostatecznosci rozwine sobie system w nieokrojonej wersji ale duzo prob i testow poswiecilem zeby go przytunningowac. A poza tym nie lubie sie poddawac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Dwa kompy polaczone skretka. W jedno strone kopiowanie plikow idzie normalnie a w druga masakrycznie wolno, konkretnie xp -> 2000 ~170kb/s 2000 -> XP ~ 6kb/s !!!! Jak dla mnie to w obie strony idzie wolno. A ze w jedną jeszcze gorzej to juz całkiem coś skopane musi być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Sek Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 To sa dane z Bandwidth Moniatora. On tak jakos pokazuje niby malo, bo usrednia czy cos, ale w ta dobra strone jest normalnie jak w siatkach. Przykladowo avik 700MB w ok 2min. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 sprobuj ustawic w wlasciwosciach karty sieciowej -> zaawansowane -> Szybkosc lacza/typ duplex na -> tryb automatyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 spo ko w obydwie strony tak lipnie idzie... bo co to jest 170 kb... to pewnie coś z kablem jest nie tak, mzoe byc uszkodzony. juz mialem takie przypadki. wymiana kabla i wszystko gra:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Sek Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Kable sa ok, jak bootuje Me zamiast XP to jest ok. To software'owy problem w XP. Predkosc ustawialem na roze sposoby. Aktualnie 100 full dup. Ciezka sprawa -((. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Ja też mam podobny problem. Mam dwa komputery z czego jeden jest juz troche stary (Pentium 200MMX). Gdy zainstaluje na obydwu Win98 siec chodzi super, gdy na pierwszym zainstaluje XP na drugim 98 to internet tez chodzi spox, a gdy na tym drugim zainstaluje XP lub 2000 to internet chodzi bardzo wolno i w dodatku lubi przerywać połączenie. Gdy np polacze sie z kolega przez LAN uzywaajc tego samego kabla i tych samych kart sieciowych to sieć chodzi super. Czyli tak jakby z tym drugim kompem było coś nie tak, ale co? Tomek a jak Ci sieć chodzi gdy na pierwszym komputerze uruchomisz Me a na drugim XP i odwrotnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...