Pospo Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Opublikowano 17 Lutego Witam. Mam stary komputer, i5 5675c, gtx 1060 6gb, zasilacz corsair vs 550 który ma z 5lat bo był na gwarancji wymieniany na nowy, problem pojawia sie gdy włącze gre, zasilacz zaczyna byzczeć, w grze ets 2 z modami komputer sie restartował, czy to pora go wymienic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Opublikowano 17 Lutego dodam ze bzyczenie slychac tylko jak przyloze ucho do zsialcza jak mam wlaczona gre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Opublikowano 17 Lutego Pewnie cewki, VS to mega budżetowa seria. Nie wiadomo czy restarty są spowodowane zasilaczem bo na to mają wpływ inne elementy systemu. Można kupić nowy zasilacz za 250 zł jak https://proline.pl/zasilacz-seasonic-b12-bm-550-80plus-bronze-550w-p8123219 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obsceniczny Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Opublikowano 17 Lutego (edytowane) VS to zdaje się najniższa seria Corsaira. Bzyczeniem bym się nie przejmował. Piszczenie cewek jest dość powszechne. Ale restarty to już poważniejsza sprawa i może wskazywać, że zasilacz się kończy. Edytowane 17 Lutego przez Obsceniczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Opublikowano 17 Lutego (edytowane) właśnie nie wiem czy te restarty to zasilacz, w world of tanks mam na maksa obciazona karte i procesor i nic sie nie dzieje Edytowane 17 Lutego przez Pospo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Opublikowano 17 Lutego zrobiłem test occt cpu +ram, gpu i zasilacz, żadnych błędów, co dziwne zasilacz bez bzyczenia, potem odpaliłem world of tanks i lekko słyszalne bzyczenie jest, więc chyba ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego dzisiaj zainstalowałem sobie linuxa mint, odpaliłem world of tanks i po pół godziny restart, paste na cpu i gpu już wymieniałem, zamówiłem zasilacz, mam nadzieje że to pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego Witam 15 minut temu, Pospo napisał(a): dzisiaj zainstalowałem sobie linuxa mint szacuneczek obecnie posiadając procesor 4r/4w to taki trochę może już dostawać zadyszki w WOTa o innych tytułach nie wspominając , taki 4r/8w znacząco by poprawił sytuacje. co restartów to, hmmm a płytę główna to jaką posiadasz producent/ model ? bo na moje to tak już trochę lat pewnie ma przepracowane. zasilacz można prosto sprawdzić , nawet nie posiadając miernika cyfrowego, chociaż mierniki cyfrowe średnio sie nadają do sprawdzania zasilaczy impulsowych jakimi są zasilacze kompiuterowe, można tylko ogólnie zmierzyć napięcia. ściągnij sobie np. GPU-Z https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ zakładka - sensors i popatrz jakie są napięcia na linii PCIe Slot Voltage 8-Pin # 1 Voltage na pulpicie oraz podczas giercowania, jest powyżej 12.1v , jest ok , jest poniżej 11.9v noo to trzeba zamontować nowszy zasilacz i zobaczyć czy będzie poprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego (edytowane) płyta główna msi z97-g43 Teraz, Mr.T... napisał(a): Witam szacuneczek obecnie posiadając procesor 4r/4w to taki trochę może już dostawać zadyszki w WOTa o innych tytułach nie wspominając , taki 4r/8w znacząco by poprawił sytuacje. co restartów to, hmmm a płytę główna to jaką posiadasz producent/ model ? bo na moje to tak już trochę lat pewnie ma przepracowane. zasilacz można prosto sprawdzić , nawet nie posiadając miernika cyfrowego, chociaż mierniki cyfrowe średnio sie nadają do sprawdzania zasilaczy impulsowych jakimi są zasilacze kompiuterowe, można tylko ogólnie zmierzyć napięcia. ściągnij sobie np. GPU-Z https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ zakładka - sensors i popatrz jakie są napięcia na linii PCIe Slot Voltage 8-Pin # 1 Voltage na pulpicie oraz podczas giercowania, jest powyżej 12.1v , jest ok , jest poniżej 11.9v noo to trzeba zamontować nowszy zasilacz i zobaczyć czy będzie poprawa. napiecie podczas obciazajacej gry 11.5 na 6pin voltage (gtx 1060 6gb uzywa 6pin) Edytowane 21 Lutego przez Pospo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego (edytowane) co do nowszych gier to gram troche w chmurze (boosteroid, działa na linuxie), a tak na pc to wot, w ktorym mam 80 fps ale i tak gram z vsync 60fps Edytowane 21 Lutego przez Pospo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 36 minut temu, Pospo napisał(a): napiecie podczas obciazajacej gry 11.5 na 6pin voltage (gtx 1060 6gb uzywa 6pin) no to zasadniczo masz odpowiedz , bo 11.5v to jest stanowczo za niskie napięcie , zobaczymy co da wymiana zasilacza. aby sprawdzić jak jest obciążony sprzęt czyli wykorzystanie cpu , ile jest zajęte Vram karty graficznej, czy ile jest zajęte ramu , oraz temperatury podczas grania to najszybciej np. MSI Afterburner https://www.guru3d.com/download/msi-afterburner-beta-download/ jak ustawić https://www.youtube.com/watch?v=WjzCxAR6gh4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Opublikowano 26 Lutego (edytowane) wygląda na to że problem z restartami rozwiązany, zasilacz daje stabline napięcie(polecony przez Dikson moderator), chociaż ten dźwięk jak przyłożyć ucho do zasilacza pod obciążeniem ten sam Edytowane 26 Lutego przez Pospo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 6 minut temu, Pospo napisał(a): zasilacz daje stabline napięcie, 11.5 nie jest stabilnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 26 Lutego Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 3 godziny temu, karro napisał(a): 11.5 nie jest stabilnym wcześniej napisałem że zamówiłem nowy zasilacz, wczoraj wymieniłem, zapomniałem dopisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...