TurboGuma Opublikowano Wtorek o 11:29 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 11:29 Mój zasilacz nie posiada dodatkowego kabla 8 pin cpu, chciałbym użyć przejściówki z sata na 8 pin cpu, moje pytanie brzmi czy możecie polecić jakąś solidną markę ? na aliexpress i allegro jest tego masa ale trudno mi wyczuć czy jakoś tych kabli jest dobra, co do potrzeb to jest to procesor i7 14700kf i płyta msi mag z790 tomahawki wifi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano Wtorek o 15:43 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:43 Twój zasilacz nie posiada kabla ale czy posiada 2 gniazdo, to modularny zasilacz? jeśli by tak było to pewnie u producenta kabel dostępny. Z drugiej strony jak nie kręcisz to nie potrzebny ci drugi kabel. Oczywiście są takie przejściówki 8pin na podwójny kabel 8pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Wtorek o 19:05 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:05 (edytowane) 7 godzin temu, TurboGuma napisał(a): Mój zasilacz nie posiada dodatkowego kabla 8 pin cpu, chciałbym użyć przejściówki z sata na 8 pin cpu, Sata raczej takiej mocy nie doprowadzi zgodnie ze specyfikacją. Ogólnie odradzam przejściówki. Lepiej kup odpowiedni kabel do swojego modularnego zasilacza (ja takowy znalazłem do Seasonic na Allegro - bo też mi brakowało drugiego kabla EPS) Edytowane Wtorek o 19:07 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TurboGuma Opublikowano wczoraj o 11:13 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:13 Mój zasilacz nie jest modularny, w planach jest kręcenie procesora niby 8 pin cpu wtyczka ma wytrzymać 384 wat ale do pewności wolałbym mieć jakieś tam dodatkowe zasilanie, czy możecie polecić jakiś dobrej jakości kabel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano wczoraj o 11:36 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:36 Rozważ proszę wymianę zasilacza (na modularny itd). Co do tych 384W - to by oznaczało 8A na pojedynczym przewodzie - sporo. To w ogóle jest chyba poza normą (którą przyznaję ciężko się doszukać, ale w jednym miejscu piszą o max 235W na pojedynczy 8pin EPS). Ten CPU na limitach ze specyfikacji pobierze 253W, więc by trzymać się norm, lepiej mieć więcej tych połączeń, niż pojedyncze 8pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu Niestety kręcenie kosztuje i jak to mówią papierem ściernym się nie podetrzesz. Nie wiem dlaczego ludki wierząc w bajki o magicznym podkręcaniu i jak dużo to daje nie myślą o kosztach jakie muszą ponieść na lepszy zasilacz, chłodzenie, lepszą budę itp. Może się okazać a zapewne tak będzie że nie zauważy taki różnicy, chyba tylko patrząc na testy jak parę cyferek pójdzie w górę a gry się i tak będą cięły bo to teraz norma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...