Skocz do zawartości
Ma200

3500 zł - laptop 16' na bon dla nauczyciela do pracy codziennej

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mogę wykorzystać bon dla nauczyciela (2500zł) na laptopa. Chętnie dołożę jeszcze trochę kasy np. 1000zł aby był w miarę ok.

Laptop będzie dla mojego syna (szkoła średnia), jego jest już dość leciwy (i5 7200u, 8GB Ramu). Ja używam komputera stacjonarnego zakupionego pół roku temu (dziękuję forumowiczą za pomoc w doborze sprzętu) więc mu odstąpię.

Zastosowania ogólne, nie gra w gry, robi zwykłe rzeczy do szkoły i codzienne. Czasami montuje filmy na YouTuba i to jest najbardziej wymagająca czynność. Robił to na starym laptopie i nie narzekał. Więc jakiś wielkich wymagań nie ma.

Bona już mam, mogę kupić sprzęt nawet dziś.

Chciałbym sprzęt z 16 calowym ekranem

Byłem wczoraj w MediaExpert i dobre wrażenia sprawiał HP ProBook 465 G11 16" IPS R7-7735U 16GB RAM 512GB SSD

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-hp-probook-465-g11-16-ips-r7-7735u-16gb-ram-512gb-ssd-windows-11-home

Zwracałem uwagę na jakoś ekranu i jasność i HP wyglądał całkiem dobrze.

Proszę o informację czy nie pakuje się na jakiś problematyczny sprzęt lub lepsze propozycje. Jak warto trochę dopłacić do czegoś wyraźnie lepszego to piszcie.

Dziękuję wszystkim za pomoc. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi