lamparcicho Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu Cześć 🙂 Przymierzam się do przejścia z AM4 na AM5. Obecny komp to: Seasonic 750W Focus Plus 80 Gold RTX 3090 5800X chłodzony Mugenem 5 rev. B 32GB RAM DDR4 na B-Die od Samsunga w 4 kościach (3600Mhz-16-16-16-32 plus zoptymalizowana reszta) To wszystko plus kilka dysków jest podłączone do Asrocka X370 Fatality Prof. Gaming i zamknięte w obudowie SPC Armis AR7 RGB. Gram w 1440p i takie jest założenie na dalszą przyszłość. Wolę więcej klatek przy monitorze 170Hz niż pakowanie się w 4K. Planuję również wymienić GPU na minimum używkę 4080S albo nówkę 5070Ti ale z wiadomych przyczyn oraz względów nie zrobię tego teraz, nie lubię przepłacać itd. W związku z tym postanowiłem zmodernizować coś innego w najbliższych tygodniach i tym samym miałbym prośbę aby ktoś zorientowany w temacie na bieżąco zaproponował mi sprawdzone, dobre i co najważniejsze na maxa kompatybilne ze sobą 4 podzespoły: płytę główną, RAM w opcji 2x16GB, procka oraz jakiś dysk Gen4 Nvme 2TB. Chciałbym się zamknąć w 4 tys. zł. Nie interesuje mnie opcja typowo budżetowa jeśli chodzi o mobasa. Przyzwyczaiłem się do pewnych udogodnień typu przycisk Clear Cmos na tyle obudowy i nie chciałbym z tego zrezygnować 😉 Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu Za 4000 masz 9800X 3D na B850 z pamięciami 6000MHz CL30 które są na liście i dobrym SSD z DRAM https://proline.pl/koszyk/b7bb7ea6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...