Skocz do zawartości
Powiedzialem

Wtyczka 8-pin bez jednego pina do czego to?

Rekomendowane odpowiedzi

Według strony producenta masz:

UD750GM

"Connectors

ATX/MB 20+4 Pin x 1 : 610mm*1
CPU/EPS 4+4 Pin x 2 : 600mm*2
PCI-e 6+2 Pin x 4 : 600mm+150mm*2
SATA x 8 :
600mm+150mm+150mm+150mm*2
4 Pin Peripheral x 3+4-Pin floppy x 1 : 500mm+120mm+120mm+150mm*1"

Kostki 4+4 trzeba rozdzielić, jeśli potrzebuje się samej 4 pin.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytania uzupełniające:

Czy masz jeszcze jeden kabelek, poprawnie wpięty w Reset, tam gdzie powinien on być wpięty do płyty głównej, obok Power, diody Led od dysku itd.?

Jak działa u Ciebie przycisk Reset na obudowie?

Resetuje kompa, czy zmienia ustawienia RGB/wentylatorów?

Może ktoś miał taki kabelek, z taką wtyczką pod ręką i tak podłączył sterowanie RGB, albo zamiast przycisku Reset, na obudowie, masz przycisk od RGB.

Edytowane przez pitol321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację bo mi wentylatory nie świeca w obudowie chyba muszę go przestawić spowrotem na ten kontroler, dopiero składam komputer i nigdy więcej tego robić już niechce 

16 minut temu, pitol321 napisał(a):

Pytania uzupełniające:

Czy masz jeszcze jeden kabelek, poprawnie wpięty w Reset, tam gdzie powinien on być wpięty do płyty głównej, obok Power, diody Led od dysku itd.?

Jak działa u Ciebie przycisk Reset na obudowie?

Resetuje kompa, czy zmienia ustawienia RGB/wentylatorów?

Może ktoś miał taki kabelek, z taką wtyczką pod ręką i tak podłączył sterowanie RGB, albo zamiast przycisku Reset, na obudowie, masz przycisk od RGB.

Nie dalej się nie świeca 😕

Edytowane przez Powiedzialem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No brawo TY. Przeważnie podaje się jakieś dane dotyczące płyty czy obudowy. Po za tym jest też jakaś instrukcja podłączeń do której trzeba by zajrzeć (jak w wypadku zasilacza). Składasz komputer to tym bardziej. Przy takim podłączeniu przycisk reset powinien działać jako przełącznik podświetlenia ale nie wiem czy wolałbym aby działał jako reset zwłaszcza że może płyta ma jakiś soft do rgb. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, amp napisał(a):

Po za tym jest też jakaś instrukcja podłączeń do której trzeba by zajrzeć

a po co ? ,lepiej iść na żywioł

zajrzeć do dołączonej książki od płyty głównej , szkoda czasu, lepiej założyć temat na forum , xD  

Edytowane przez Mr.T...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałeś , Asus TUF GAMING B650-PLUS WIFI 

a jak myślisz po co są te białe gniazda ?

sam zamieściłeś zdjęcie gdzie wtyczkę od Resetu wpoiłeś do kontrolera zamiast w odpowiednie miejsce w płycie głównej , wisz czytać, a czytać z zrozumieniem to jest trochę różnica , to jest AM5 zobaczymy jak pójdzie z pierwszym uruchomieniem.      

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie temat Troll...

Dopóki nie wyjaśnił, że to On sam składa, myślałem, że ktoś składając miał inwencję twórczą z tym kabelkiem RESET i RGB, ale po Jego wyjaśnieniach i stwierdzeniu, że komp jeszcze nie działa bo brakuje klawy i myszy, stwierdzam, że zalatuje ostro trollingiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem nową obudowę i te kable były już wpięte, ten reset też był już wpięty i chyba prawidłowo bo działa, resetu niema bo jest zmiana kolorów RGB może tak ma po prostu być .

I mam czyste dyski więc niemam windowsa więc komputer nie jest korzystany bo czekam na klawiaturę żeby wejść do biosu i zainstalować windowsa z usb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Powiedzialem napisał(a):

Ok a jak kliknę niemając myszki i klawiatury -.- nieważne nara doktorze mózg

hmmm i co niby takim zachowaniem chciał byś osiągnąć ? , tak jak stwierdził "pitol321"  

czy jest to nowa platforma czy już z niej korzystałeś ? , bo jeśli korzystałeś to ok

ale jeśli jest to nowa platforma to miał byś informacje czy przynajmniej sie PC włącza , a to co sie pokazuje na pierwszej stronie biosu daje już sporo informacji , a aby wyjść wystarczy wcisnąć przycisk power.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi