Powiedzialem Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Mam w zasilaczu 3 kable z 8 pionowymi wtyczkami i jeden kabel ma na jednej wtyczce 1 pusty pin do czego to? Który jest do procesora a który do karty graficznej ? Zasilacz Gigabyte ud750gm https://imgur.com/a/vBCwlkV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) CPU 4+4, GPU 6+2 wystarczy zerknąć do instrukcji. Edytowane 22 godziny temu przez amp 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powiedzialem Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Ja mam same 8 pionowe niemam 4+4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Według strony producenta masz: UD750GM "Connectors ATX/MB 20+4 Pin x 1 : 610mm*1 CPU/EPS 4+4 Pin x 2 : 600mm*2 PCI-e 6+2 Pin x 4 : 600mm+150mm*2 SATA x 8 : 600mm+150mm+150mm+150mm*2 4 Pin Peripheral x 3+4-Pin floppy x 1 : 500mm+120mm+120mm+150mm*1" Kostki 4+4 trzeba rozdzielić, jeśli potrzebuje się samej 4 pin. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powiedzialem Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, pitol321 napisał(a): Dzięki a wiesz może dlaczego mam podpięty reset pod (chyba) kontroler rgb? Był tak już wpięty to jest dobrze czy nie ? https://imgur.com/a/q0oPGFs Edytowane 21 godzin temu przez Powiedzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Pytania uzupełniające: Czy masz jeszcze jeden kabelek, poprawnie wpięty w Reset, tam gdzie powinien on być wpięty do płyty głównej, obok Power, diody Led od dysku itd.? Jak działa u Ciebie przycisk Reset na obudowie? Resetuje kompa, czy zmienia ustawienia RGB/wentylatorów? Może ktoś miał taki kabelek, z taką wtyczką pod ręką i tak podłączył sterowanie RGB, albo zamiast przycisku Reset, na obudowie, masz przycisk od RGB. Edytowane 20 godzin temu przez pitol321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powiedzialem Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Masz rację bo mi wentylatory nie świeca w obudowie chyba muszę go przestawić spowrotem na ten kontroler, dopiero składam komputer i nigdy więcej tego robić już niechce 16 minut temu, pitol321 napisał(a): Pytania uzupełniające: Czy masz jeszcze jeden kabelek, poprawnie wpięty w Reset, tam gdzie powinien on być wpięty do płyty głównej, obok Power, diody Led od dysku itd.? Jak działa u Ciebie przycisk Reset na obudowie? Resetuje kompa, czy zmienia ustawienia RGB/wentylatorów? Może ktoś miał taki kabelek, z taką wtyczką pod ręką i tak podłączył sterowanie RGB, albo zamiast przycisku Reset, na obudowie, masz przycisk od RGB. Nie dalej się nie świeca 😕 Edytowane 20 godzin temu przez Powiedzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powiedzialem Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) https://imgur.com/a/GFgHgDX tak jest ułożone niewiem co robić, komputer i tak jeszcze nie na chodzie bo niemam klawiatury i myszki ale RGB powinno działać Edytowane 20 godzin temu przez Powiedzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu Witam pozwolę sobie poobserwować temat, xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powiedzialem Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu Ta po lewej stronie wtyczka kończy się wtyczką Sata to podpiąłem nowy kabel od zasilacza i do tego sata i działa hehe wariaty https://imgur.com/a/IiITGqI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu No brawo TY. Przeważnie podaje się jakieś dane dotyczące płyty czy obudowy. Po za tym jest też jakaś instrukcja podłączeń do której trzeba by zajrzeć (jak w wypadku zasilacza). Składasz komputer to tym bardziej. Przy takim podłączeniu przycisk reset powinien działać jako przełącznik podświetlenia ale nie wiem czy wolałbym aby działał jako reset zwłaszcza że może płyta ma jakiś soft do rgb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powiedzialem Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Ja nie widzę na mojej płycie b650 tuf Gaming złącze które mógłbym podłączyć RGB od wentylatorów jedno podłączyłem od chłodzenia drugie jest obok i brakuje trzech 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) 18 minut temu, amp napisał(a): Po za tym jest też jakaś instrukcja podłączeń do której trzeba by zajrzeć a po co ? ,lepiej iść na żywioł zajrzeć do dołączonej książki od płyty głównej , szkoda czasu, lepiej założyć temat na forum , xD Edytowane 19 godzin temu przez Mr.T... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powiedzialem Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Myślisz że nie patrzałem? Pierwsze co tam zajrzałem i niczego się nie dowiedziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu napisałeś , Asus TUF GAMING B650-PLUS WIFI a jak myślisz po co są te białe gniazda ? sam zamieściłeś zdjęcie gdzie wtyczkę od Resetu wpoiłeś do kontrolera zamiast w odpowiednie miejsce w płycie głównej , wisz czytać, a czytać z zrozumieniem to jest trochę różnica , to jest AM5 zobaczymy jak pójdzie z pierwszym uruchomieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Dla mnie temat Troll... Dopóki nie wyjaśnił, że to On sam składa, myślałem, że ktoś składając miał inwencję twórczą z tym kabelkiem RESET i RGB, ale po Jego wyjaśnieniach i stwierdzeniu, że komp jeszcze nie działa bo brakuje klawy i myszy, stwierdzam, że zalatuje ostro trollingiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powiedzialem Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu Ja kupiłem nową obudowę i te kable były już wpięte, ten reset też był już wpięty i chyba prawidłowo bo działa, resetu niema bo jest zmiana kolorów RGB może tak ma po prostu być . I mam czyste dyski więc niemam windowsa więc komputer nie jest korzystany bo czekam na klawiaturę żeby wejść do biosu i zainstalować windowsa z usb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu Nie wim czy wiesz ale jak płyta główna/bios przeszuka i nie znajdzie na dyskach partycji WBM to z automatu wchodzi do biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powiedzialem Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Ok a jak kliknę niemając myszki i klawiatury -.- nieważne nara doktorze mózg Edytowane 16 godzin temu przez Powiedzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu 5 godzin temu, Powiedzialem napisał(a): Ok a jak kliknę niemając myszki i klawiatury -.- nieważne nara doktorze mózg hmmm i co niby takim zachowaniem chciał byś osiągnąć ? , tak jak stwierdził "pitol321" czy jest to nowa platforma czy już z niej korzystałeś ? , bo jeśli korzystałeś to ok ale jeśli jest to nowa platforma to miał byś informacje czy przynajmniej sie PC włącza , a to co sie pokazuje na pierwszej stronie biosu daje już sporo informacji , a aby wyjść wystarczy wcisnąć przycisk power. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Będziemy z niecierpliwością czekać na kolejny watek, xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...