spawnersiak Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Witam! Mam pytanie odnośnie reklamowania uszkodzonej karty graficznej od Asusa. Nie chodzi mi o to, że karta padła, tylko czy w przypadku Asusa można reklamować produkt w przypadku awarii, nie posiadając dowodu zakupu, paragonu/faktury? Mam okazję kupić Radka 7900 XTX w zaplombowanym pudle, nówka nieużywana, jednak brak jakiegokolwiek dowodu zakupu, za to w rewelacyjnej cenie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego — dowód transakcji kartą płatniczą lub kredytową – wydruk z terminala, — potwierdzenie transakcji przesłane na pocztę e-mail, — wyciąg z rachunku bankowego, — dane z systemu aukcyjnego, np. Allegro, AliExpress lub Amazon, — zeznania świadków, — pisemne potwierdzenie zawarcia umowy sprzedaży, bez tego Prawnie nie masz szans 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawnersiak Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 19:24, axsin302 napisał(a): — dowód transakcji kartą płatniczą lub kredytową – wydruk z terminala, — potwierdzenie transakcji przesłane na pocztę e-mail, — wyciąg z rachunku bankowego, — dane z systemu aukcyjnego, np. Allegro, AliExpress lub Amazon, — zeznania świadków, — pisemne potwierdzenie zawarcia umowy sprzedaży, bez tego Prawnie nie masz szans Rozwiń Matkobosko... Czyli jednak dam sobie spokój, a szkoda... Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Witam no nie wiem, nikt nie jest święty , ale nie wspieramy paserstwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...