bhaal1982 Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego Hej mam pytanie i prośbę o jakieś Wasze pomysły. Zakupiłem chłodzenie ENDORFY Navis F360 ARGB 3x120mm i obudowę be quiet! Pure Base 500DX Black. Niestety w związku z tym że to moje pierwsze chłodzenie wodne to nie doczytałem że w tej obudowie to chłodzenie pasuje tylko na front. Wczoraj sie mocno męczyłem bo okazało się żeby to chłodzenie weszło na przód trzeba przerzucić 3 wentylatory "na drugą" stronę chłodnicy. Spowodowało to że po 1 nie ma już jak zamontować filtra na kurz który jest na froncie po 2 ciepłe powietrze będzie leciało do komputera. Pytania moje są następujące (a może ktoś ma lepsze rozwiązanie?) 1 Wymienić na mniejsze chłodzenie żeby była opcja zamontować na górze ? 2 Czy jak tak zostawię i zamontuje 2 wiatraki na górze obudowy +1 na z tyłu (chodzi o te wiatraki które dostałem z obudową) to chłodzenie i przepływ powietrza bedzie ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego to najlepsza konfiguracja dla AIO, szczególnie z ciepła kartą bo chodź wprowadzamy ciepłe to ruchome* powietrze które ostatecznie szybciej opuści obudowę górą z pomocą grawitacji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal1982 Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego Dziekuje @axsin302 czyli ostatnie rozwiązanie ciepłe do środka i góra wyciąga tak samo tył 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal1982 Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Chciałem tylko dodać w tym temacie że jeśli chcecie taką długa chłodnice to nie polecam tej obudowy. Lepiej 2 wiatraki bo 3 nawet przy tej obudowie się nie zmieszczą tzn wejdą na przód ale po 1 trzeba przekręcić wiatraki na drugą stronę chłodnicy a po 2 nie domkniecie frontu... Więc w moim przypadku nastąpiła zmiana obudowy na inną 😞 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) nie rozumiem proszę powiedz czemu nie zamkniesz frontu ? Jak Długą śrubą łapiesz wentylator-przechodzi przez mocowanie-radiator z przodu ;/ z tyłu wycięte aby wszedł Arctic jak grube są twoje wentylatory ? Edytowane 20 godzin temu przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal1982 Opublikowano 18 godzin temu Zgłoś Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, axsin302 napisał(a): nie rozumiem proszę powiedz czemu nie zamkniesz frontu ? Jak Długą śrubą łapiesz wentylator-przechodzi przez mocowanie-radiator z przodu ;/ z tyłu wycięte aby wszedł Arctic jak grube są twoje wentylatory ? Jak zmontowałem zestaw to nie kręcił się środkowy wentylator w chłodnicy myślałem ze nie musi... Niemniej jednak jak ściągnąłem front to okazało się że front przez to że naciska na wentylator po prostu go blokuje. Nie poddawałem się i w momencie jak chciałem już zamontować na "amen" ten front to nachodził na wentylatory i je blokował 😞 Edytowane 18 godzin temu przez bhaal1982 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...