First Ever Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Kiedy poświęcam na coś dużo czasu, wpadam na nowe pomysły... Dzisiaj odkryłem sposób na latanie w Kingdom Come: Deliverance II bez modyfikowania plików gry. CryEngine raczej nie był na to przygotowany, ale okazało się, że im wyżej się znajduję, tym więcej mam FPS. Więc podkręciłem grafikę na maksimum, wybrałem eksperymentalne ustawienia i nagrałem filmik... Film był eksportowany w 4K@120FPS i 200Mbps, ale YouTube trochę go skompresował i "zwolnił" do 60FPS. Co zrobiłem... "wymyśliłem" jak latać 😉 stworzyłem filtr kolorystyczny stylizowany na Matrixa kilka dodatkowych efektów filmowych takich jak ziarnistość, winietowanie i selektywne rozmycie. ujęcia mogły być lepsze, ale jak na dwa powtórzenia nie jest źle dopasowanie muzyki i efektów dźwiękowych wyszło dobrze w drugiej wersji dodałem scenę z Matrixa Reloaded i poprawiłem efekty przejścia Co mógłbym zrobić lepiej... bardziej naturalne rozglądanie, symulacje naturalnego ruchu głowy zamiast używać myszki spróbować zwiększyć odległość ładowania obiektów w grze (pewnie by zabiło mojego starego 11-letniego Xeona i VRAM) usunąć wskaźnik na środku ekranu Ciekawostka Przelatując z pełną prędkością przez całą mapę CryEngine głupieje i trzeba czekać około 10-15 sekund na załadowanie właściwych modeli drzew (niektóre pojawiły się jako obiekty 2D). Gdy wzbije się wystarczająco wysoko widać zakrzywienie ziemi (skala się nie zgadza, ale płaskoziemcy będą zawiedzeni) 😉 Edytowane 2 godziny temu przez First Ever 2 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Podmieniłem film na nowszą wersję, więc możecie zobaczyć jeszcze raz... Eksportowałem filmu do 200Mbps (2.4GB), wcześniej było 100Mbps (1.2GB) Dodałem scenkę z Matrix Reloaded, która była inspiracją dla filmu Poprawiłem kilka efektów przejść Dodałem miniaturę na YouTube - lewa strona została utworzoną przez AI na stronie: https://ideogram.ai Edytowane 2 godziny temu przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 43 minuty temu Zgłoś Opublikowano 43 minuty temu To jest złoto XD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 39 minut temu Zgłoś Opublikowano 39 minut temu Skocz po piwo. ok. wrócę za 5s. xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 34 minuty temu Zgłoś Opublikowano 34 minuty temu 4 minutes ago, Mr.T... said: Skocz po piwo. ok. wrócę za 5s. xD Czeskie piwo 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...