KZI Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2018 Cześć! Startuję z fanowskim dubbingiem do gry Kingdom Come: Deliverance. Zapraszam Was do wspólnego tworzenia tego wielkiego działa! Jedynymi wymaganiami są: mikrofon i chęci. Dla bardziej chętnych będą dłuższe linie dialogowe itp. Grę robimy od początku do końca. To potrwa 🙂 Wyglądać to będzie tak: Zapraszam chętnych na pw, albo kzi@wp.pl. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Stary dziad z siwymi włosami dubbingowany przez jakiegos małolata, to samo jesli chodzi o ta stara babunie. Zadne modulatory ani sztuczna proba zmiany glosu tutaj nie pomoga, slabo to wyglada i tak pozostanie poki nie bedzie tego dubowac osoba z adekwatnym wiekiem. Edytowane 15 Lutego 2018 przez kelcior 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) Niezły detektyw z Ciebie: mężczyzna po 40stce, szlachcianka ~50, a kobieta przy garach - to moja mama. 6X lat. Zero modulacji, żartujesz? Po co. Zapraszam Cię, może razem zrobimy to lepiej :) Edytowane 15 Lutego 2018 przez KZI 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Czy przypadkiem nie będzie profesjonalnego dubbingu polskiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azgan Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Porady dotyczące wydajności oraz optymalizacji Jak rozwiązać problem z doczytywaniem się textur w locie? Gra działa wyraźnie lepiej po zainstalowaniu na dysku SSD więc jeśli masz taką możliwość zrób to. Co zrobić jeśli nie mam dysku SSD a chciałbym zniwelować ten problem ? Alternatywną metodą jest instalacja moda Texture streaming improvements - No more texture pop in https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/27 Znane sposoby na zwiększenie wydajności gry Co zrobić by zwiększyć wydajność gry? Jednym ze znanych sposobów na zwiększenie wydajności w gry jest wyłączenie efektu Global Illumination - SVOTI. Zabieg ten wiąże się z zauważalnym pogorszeniem grafiki ale zyskujemy do 30% wydajności. Niestety nie da się tego wyłączyć w samych opcjach gry więc będziecie musieli zrobić to ręcznie za pomocą wpisania komendy e_svoti_apply 0 w konsoli poleceń dostępnej w grze po naciśnięciu klawisza ~ Możliwa jest też zmiana jakości okluzji otoczenia lub całkowitego jej wyłączania r_ssdo 0,1,2 do wyboru do koloru, 0 to wyłączenie. Czynność trzeba powtarzać jednorazowo po każdym ponownym włączeniu gry. Kolejnym znanym sposobem na poprawę wydajności jest wyłączenie V-Sync https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/25 Istnieje też modyfikacja zwiększająca ilość klatek od 15 do 20 dla silnika CryEngine 3 którym jest napędzany Kingdom Come: Deliverance FPS Tweaks https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/77 Jakie opcje graficzne mają największy wpływ na wydajność? Najbardziej zasobożernymi ustawieniami dla sprzętu są - oświetlenie, fizyka, jakość zaćmienia (shader) oraz cienie. Zmniejszenie tych ustawień gwarantuje wzrost wydajności. UWAGA! - Należy pamiętać o ponownym uruchomieniu gry po ich zmianie. Czy mój procesor da radę i jakie ustawienia odpowiadają za moc CPU? Ustawieniami które obciążają głownie procesor są tak zwane suwaki z zakresem rysowania obiektów itp. Im mocniej zmniejszacie dystans widoczności obiektów tym bardziej spada obciążenie procesora. Dodatkowym ustawieniem mającym wpływ na wydajność CPU jest fizyka Pozostałe porady dotyczące gry Mam mało czasu na grę i chciałbym ją zapisywać w dowolnym momencie jak to zrobić? Istnieje modyfikacja która umożliwia zapisywanie gry w dowolnym miejscu i czasie https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/1 Nie podoba mi się otwieranie zamków w skrzyniach czy można temu jakoś zaradzić? Istnieje modyfikacja która pomija mini-grę z otwieraniem zamków (nie zastępuje mechaniki gry) https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/3 Nie mam wprawy w celowaniu z łuku bez celownika jak go włączyć w grze? Istnieje modyfikacja która pozwala na wyświetlanie celownika podczas celowania https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/13 Lubię grać immersywnie jak uzyskać lepszą kontrolę nad wyświetlaniem HUD? Istnieje modyfikacja którą możecie znać z Skyrima lub Wiedźmina 3 https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/50 Nie lubię limitu udźwigu wole grac jak w Gothic i zbierać wszystko co może się przydać czy można temu jakoś zaradzić? Istnieje modyfikacja która pozwala zwiększyć udźwig lub całkowicie go wył. https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/12 Konsola poleceń lista komend: wh_pl_showfirecursor 1 - wprowadza znacznik na środku ekranu pomagający przy celowaniu z łuku. Domyślnie gra nie wyświetla żadnego celownika i to na graczu ciąży odpowiedzialność wymierzenia trafienia. Aby z powrotem wyłączyć wspomaganie, należy wprowadzić komendę z „0” zamiast „1”. Aby zaszły zmiany w przypadku tego polecenia, należy jeszcze schować i ponownie wyciągnąć łuk. wh_ui_showCompass 0 - chowa kompas umiejscowiony na górze ekranu i pokazujący aktualne cele. Gracz będzie musiał w takim przypadku polegać tylko na mapie aktywowanej konkretnym przyciskiem. Aby przywrócić kompas, należy zamienić „0” na „1”. g_showHUD 0 - sprawia, że znika cały interfejs w grze. Może się przydać do robienia zdjęć lub do klimatycznych spacerów w lesie. Zmiana z „0” na „1” przywraca HUD. r_vsync 0 - wyłącza synchronizację pionową. Wprowadzenie tej komendy może poprawić wydajność gry, kosztem jakości obrazu wyświetlanego na monitorze. e_ViewDistRatio X - zmienia odległość pojawiania się obiektów w świecie gry. W miejsce „X” należy wprowadzić wartość. Domyślna wynosi 500. e_ViewDistRatioVegetation X - podobna komenda, która zmienia odległość rysowania drzew i krzewów. Domyślną wartością ponownie jest 500. e_MergedMeshesInstanceDist X - Zmienia promień widzenia animowanej trawy. Twórcy ustalili ją na 20. e_VolumetricFog 1 - umożliwia włączenie dodatkowego efektu graficznego wolumetrycznej mgły. e_svoti_apply 0 - pozwala na wyłączenie SVOTI. r_ssdo 0,1,2 pozwala na wyłączenie lub zmianę jakości okluzji otoczenia (0 to wyłączenie). sys_MaxFps = komenda do odblokowania ilości klatek wpisywać najlepiej wielokrotność odświeżania inne mogą nie działać. Dodatkowe: r_BatchType 0 - CPU friendly. 1 - GPU friendly. 2 - Automatic. Ustawienie 1 podobno pomaga jeżeli mamy wąskie gardło ze strony CPU. Upiększanie grafiki Istnieje sposób na znaczne poprawienie zasięgu rysowania obiektów (LOD) wykraczający poza standardowe ustawiania Ultra. Domyślne wartości dla ustawień Ultra wynoszą 500 limit ten można zwiększyć do 100000 powodują to jednak spadek k/s maksymalnie o 10. Wciskamy ~ w czasie gry i wpisujemy e_ViewDistRatio 100000 e_ViewDistRatioVegetation 100000 e_MergedMeshesInstanceDist 100000 Czy istnieją już jakieś modyfikacje poprawiające wygląd gry np. wyostrzające obraz, zmieniające oświetlenie, kolorystykę oraz dodające nowe efekty? Tak. Jest już kilka takich modyfikacji https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/61https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/59https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/52 Więcej cieni https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/65 Modyfikacje dla słabszych PC'tów Mam słaby komputer a chciałby w to zagrać czy da się temu jakoś zaradzić? Tak. Powoli zaczynają się też pojawiać modyfikacje umożliwiające grę i poprawę klatek na słabszych maszynach. Lepsza płynność i wygląd cieni na niskich ustawieniach https://www.nexusmods.com/kingdomcomedeliverance/mods/41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2018 (edytowane) Czy tylko u mnie ta gra wywala do pulpitu średnio 15x na godzinę co czyni ją zupełnie niegrywalną? Moment zupełnie przypadkowy. Czasem zaraz przy wczytaniu save albo zaraz po cutscence przed menu, czasem podczas dialogu, czasem idę idę idę i... Gra zainstalowana na SSD. Mam wrażenie, że AMD odwaliło tu maniane, bo jak widzę po internetach to ludzie z NV tak nie płaczą. Da się jakoś temu zaradzić? Patch najnowszy, sterowniki najnowsze. Komp z siga. Edytowane 21 Lutego 2018 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golec Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2020 Dalej aktualne? Mógłbym wziąć udział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Quote Alan, tyś gnida sprośna, co bez AVX2 żelazne liczydła kneblujesz! Kontynuacja mojej dyskusji w komentarzu pod recenzją Kingdom Come Deliverance II, w której wszyscy się burzyli gdy twierdziłem, że można komfortowo grać na 11 letnim Xeonie w 4K i najwyższych detalach... Okazało się, że jeszcze istnieją na tym świecie normalni producenci gier (poza CD Project Red), którzy nie blokują swoich tytułów na starszych platformach. A co myślę o Remedy, MachineGames i Insomniac Games/Nixxes Software? Quote Niechaj **uj wasze zadki nawiedzi! Edytowane 5 Lutego przez First Ever 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Dzisiaj same dobre wieści... Potwierdza się to co mówiłem o GŁUPIM ograniczeniu stosowanym przez deweloperów w grach, czyli AVX2 ma służyć TYLKO i WYŁĄCZNIE do blokowania starego sprzętu! Chciałem pograć w Alan Wake 2 i nie mogłem. Stworzyłem nawet petycję, którą podpisało prawie 300 osób... TUTAJ W zeszłym roku uruchomiłem tą grę na emulowanym procesorze z AVX2, ale działała beznadziejnie. Dzisiaj znalazłem informację, o modzie udostępnionym na nexusmod.com, który ściąga blokadę AVX2. Powtórzę to jeszcze raz, AVX2 nie jest wykorzystywane w grach! To wielka ściema, która ma zmusić ludzi do kupna nowych komputerów! TUTAJ napisałem o identycznym oszustwie jakie zrobiło Adobe w najnowszym Photoshop 2025, gdzie blokują instalator, a sam program działa bez AVX2! Adobe stworzyło specjalną stronę gdzie chwalą się ograniczeniem emisyjności a prawda jest taka, że każą złomować dobry sprzęt i kupować nowy by dalej działały ich produkty! Poniżej ustawienia: 4K z Preset High oraz Preset Preset Ray Tracing na Low. W dodatku The Lake House w zamkniętych pomieszczeniach, wydajność jest 2 razy wyższa niż w lesie z podstawowej gry. 120FPS w 4K i Ray Tracing jest mozliwe z 11-letnim procesorem! Teraz tylko czekam, aż ktoś "wytnie blokadę" o nazwie AVX2 z plik .exe od Indiana Jones and the Great Circle. Co za świat... Edytowane 5 Lutego przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Niech wytną też blokadę vram xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaczorDaffy Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Gra Kingdom Come Deliverance II też działa na radeon rx 7700 xt na linuxie jak by ktoś nie wiedział 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego No super, może kiedyś sobie pogram na E5-2697A v4 😉 Na razie za mało czasu i gra za droga! Pozdrawiam z HP Z440 jeszcze z K2200 😉 Pozdrawiam! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 1 minute ago, Gurney said: No super, może kiedyś sobie pogram na E5-2697A v4 😉 Na razie za mało czasu i gra za droga! Pozdrawiam z HP Z440 jeszcze z K2200 😉 Pozdrawiam! Nie wiem o której grze mówisz, ale do jutra jest promocja na Alan Wake II - Deluxe Edition w Sklepie Microsoftu za £32.50 (czyli z wszystkimi dodatkami). Trochę mi ten Alan Wake II namieszał, bo przejście zajmuje podobno 19h... a Kingdom Come Deliverance II będzie aż 50-70h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 41 minutes ago, First Ever said: Nie wiem o której grze mówisz, ale do jutra jest promocja na Alan Wake II - Deluxe Edition w Sklepie Microsoftu za £32.50 (czyli z wszystkimi dodatkami). Trochę mi ten Alan Wake II namieszał, bo przejście zajmuje podobno 19h... a Kingdom Come Deliverance II będzie aż 50-70h. O tej tytułowej, a w Alana to nawet 1 nie grałem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Widoki w Kingdom Come: Deliverance II są ładne, ale po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że problemem CryEngine jest jakością tekstur, brak detali i słabo wyglądająca roślinność w porównaniu do Unreal Engine 5. Sprawdźcie choćby demo technologiczne Medival Village stworzone w Unreal Engine 5.4 (5.7GB). Postacie mają dobrą mimikę, ale jest przepaść do np. Senua's Saga: Hellblade II na UE5. Dodatkowo, wspomniany przeze mnie Alan Wake II na engine Northlight, również wypada lepiej niż gra na CryEngine. Edytowane 6 Lutego przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Kiedy poświęcam na coś dużo czasu, wpadam na nowe pomysły... Dzisiaj odkryłem sposób na latanie w Kingdom Come: Deliverance II bez modyfikowania plików gry. CryEngine raczej nie był na to przygotowany, ale okazało się, że im wyżej się znajduję, tym więcej mam FPS. Więc podkręciłem grafikę na maksimum, wybrałem eksperymentalne ustawienia i nagrałem filmik... Film był eksportowany w 4K@120FPS i 200Mbps, ale YouTube trochę go skompresował i "zwolnił" do 60FPS. Co zrobiłem... "wymyśliłem" jak latać 😉 stworzyłem filtr kolorystyczny stylizowany na Matrixa kilka dodatkowych efektów filmowych takich jak ziarnistość, winietowanie i selektywne rozmycie. ujęcia mogły być lepsze, ale jak na dwa powtórzenia nie jest źle dopasowanie muzyki i efektów dźwiękowych wyszło dobrze w drugiej wersji dodałem scenę z Matrixa Reloaded i poprawiłem efekty przejścia Co mógłbym zrobić lepiej... bardziej naturalne rozglądanie, symulacje naturalnego ruchu głowy zamiast używać myszki spróbować zwiększyć odległość ładowania obiektów w grze (pewnie by zabiło mojego starego 11-letniego Xeona i VRAM) usunąć wskaźnik na środku ekranu Ciekawostka Przelatując z pełną prędkością przez całą mapę CryEngine głupieje i trzeba czekać około 10-15 sekund na załadowanie właściwych modeli drzew (niektóre pojawiły się jako obiekty 2D). Gdy wzbije się wystarczająco wysoko widać zakrzywienie ziemi (skala się nie zgadza, ale płaskoziemcy będą zawiedzeni) 😉 Edytowane 5 godzin temu przez First Ever 2 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Podmieniłem film na nowszą wersję, więc możecie zobaczyć jeszcze raz... Eksportowałem filmu do 200Mbps (2.4GB), wcześniej było 100Mbps (1.2GB) Dodałem scenkę z Matrix Reloaded, która była inspiracją dla filmu Poprawiłem kilka efektów przejść Dodałem miniaturę na YouTube - lewa strona została utworzoną przez AI na stronie: https://ideogram.ai Edytowane 5 godzin temu przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu To jest złoto XD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Skocz po piwo. ok. wrócę za 5s. xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu 4 minutes ago, Mr.T... said: Skocz po piwo. ok. wrócę za 5s. xD Czeskie piwo 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...