AmonSul Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego Witam Kupiłem hub na wentylatory i oświetlenie argb, problem mam z nimi taki że ma kontrolować prędkości, a wentylatory chodzą na max obrotach. Sprawdziłem już: Wentylatory pwm 4 pinowe- działają obroty po podłączeniu pod płytę Podłączyłem według instrukcji po wejście czerwone- nie pomogło Sterowanie przez program nie działa Myślałem że kupiłem jakiś zły model (wtyczka 2 pin pod wentylatory- a gdzie sterowanie?) przeczytałem masę specyfikacji podobnych hubów i ma działać kontrola obrotów. Skończył mi się już pomysły co z tym mogę jeszcze zrobić? Czy komuś coś podobnego działa? Motel: 5V 3Pin RGB AURA kontroler i 4pin PWM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 27 Lutego Zgłoś Opublikowano 27 Lutego w biosie patrzyłeś ? PWM i DC ? może nie widać obrotów ale same w sobie działają ja też tak mam te 2 piny są od kontroli + i - jest Sata do zasilacza 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmonSul Opublikowano 28 Lutego Zgłoś Opublikowano 28 Lutego Udało mi się rozwiązać problem 🙂 Krótko opiszę: Okablowanie sprawdziłem drugi raz, wymieniłem przedłużkę- nie pomogło Obroty bios jak i program speedfan pokazują, ale nie można było nimi sterować. Po odpowiedzi kolegi przeleciałem wszystkie funkcje w biosie i znalazłem cpu smart fan mode- jak było na auto płyt potrafiła wykryć wentylator PWM i sterowanie obrotami działało, ale nie przez hub, jak zmieniłem to na PWM to teraz sterownie przez HUB działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...