Hornik00 Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca Cześć, mam problem z pingiem, odkąd przeszedłem z intela 10400f na amd ryzen 7 5700x3d zaczęły się skoki pingu. Wcześniej miałem stałe 20-30 pingu w cs2, a teraz mam skoki z 50-140 pingu. Internet się nie zmienil. Speedtest pokazuje 18 pingu. Robiłem wszystkie aktualizacje, lecz nie robiłem formata kompa, czy to w tym może być problem? specyfikacja kompa: b550m A pro Amd ryzen 7 5700x3d lexar thor 2x 16 gb 3600 Radeon saphire 6700xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca ty masz radeona wiec co tu se dziwić,opinia est ze stuteringi Format zawsze przy zmianie platformy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornik00 Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca Zrobię format i zobaczę czy dalej problem się pojawia. Stuttering raczej w cs2 nie powinien wystąpić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca 18 minut temu, Hornik00 napisał(a): Zrobię format i zobaczę czy dalej problem się pojawia. Stuttering raczej w cs2 nie powinien wystąpić. rzuć okiem na to https://www.resplendence.com/latencymon co do samego pingu , to tracert i dane ip serwera na którym grasz, aby wyeliminować czy po drodze jakaś nitka nie poleciała. Warto również sprawdzić czy nie posiadasz routera z Intel Puma 6/7 bo wtedy to nawet po lanie będziesz miał chwilami ping po 140ms, a i tak operator Ci napisze/powie że tak ma być. WinMTR do sprawdzenia pingu Strona DSL Reports nie działa, wpisz sobie Intel Puma 6 , Intel Puma 7 sprawdź jaki masz router z jakiego operatora i trochę się wyjaśni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca 53 minuty temu, Hornik00 napisał(a): Zrobię format i zobaczę czy dalej problem się pojawia. Stuttering raczej w cs2 nie powinien wystąpić. Na benchmarku wszascy co graja a mieli to powymieniali na rtx zreszta wystarcz wpisać w gogle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornik00 Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca 1 godzinę temu, karro napisał(a): Na benchmarku wszascy co graja a mieli to powymieniali na rtx zreszta wystarcz wpisać w gogle No okey, ale kartę mam już z 1,5 roku i teraz tylko zmieniłem mobo i cpu. Nigdy taki problem nie wystąpił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca jeśli chodzi z kolei o x3d był fajny filmik z dropami fps ale to chyba było przy zastosowaniu FG.Filmik z purepc albo ithardware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornik00 Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca 6 godzin temu, karro napisał(a): jeśli chodzi z kolei o x3d był fajny filmik z dropami fps ale to chyba było przy zastosowaniu FG.Filmik z purepc albo ithardware Ale na fps nie mam co narzekać, bo są w porządku. Tutaj chodzi o skoki pingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca Wiesz co nie poradze,cs to nie moja bajka,tak w ogóle xD Wiem tyllko ze faktycznie cala masa ludzi narzekała cs2 i radeon stery od mobo i reszty zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 2 Marca Zgłoś Opublikowano 2 Marca Zainstaluj sobie inną grę shooter i sprawdz tam jaki masz, valorant czy narvel coś tam jest za darmo. Wykluczy podejrzenia sprzętowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca Przecież zmiana procka to zmiana platformy (płyty), modelu karty i sterowników - bez formata to słaby pomysł. Rozumiem, że nadal używasz karty z kablem, a nie WiFi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaru Opublikowano 4 Marca Zgłoś Opublikowano 4 Marca 4 godziny temu, ULLISSES napisał(a): Przecież zmiana procka to zmiana platformy (płyty), modelu karty i sterowników - bez formata to słaby pomysł. Rozumiem, że nadal używasz karty z kablem, a nie WiFi? To i tak dziwne że mu to ruszyło. Zazwyczaj system po takich zmianach nie wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...