Skocz do zawartości
Hornik00

Wysoki Ping po zmianie z CPU Intel na AMD Ryzen

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

mam problem z pingiem, odkąd przeszedłem z intela 10400f na amd ryzen 7 5700x3d zaczęły się skoki pingu. Wcześniej miałem stałe 20-30 pingu w cs2, a teraz mam skoki z 50-140 pingu. Internet się nie zmienil. Speedtest pokazuje 18 pingu. 
Robiłem wszystkie aktualizacje, lecz nie robiłem formata kompa, czy to w tym może być problem? 

specyfikacja kompa: 

b550m A pro

Amd ryzen 7 5700x3d 

lexar thor 2x 16 gb 3600 

Radeon saphire 6700xt 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Hornik00 napisał(a):

Zrobię format i zobaczę czy dalej problem się pojawia. Stuttering raczej w cs2 nie powinien wystąpić. 

rzuć okiem na to https://www.resplendence.com/latencymon

co do samego pingu , to tracert i dane ip serwera na którym grasz, aby wyeliminować czy po drodze jakaś nitka nie poleciała.

Warto również sprawdzić czy nie posiadasz routera z Intel Puma 6/7 bo wtedy to nawet po lanie będziesz miał chwilami ping po 140ms, a i tak operator Ci napisze/powie że tak ma być.

WinMTR do sprawdzenia pingu

Strona DSL Reports nie działa, wpisz sobie Intel Puma 6 , Intel Puma 7 sprawdź jaki masz router z jakiego operatora i trochę się wyjaśni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

53 minuty temu, Hornik00 napisał(a):

Zrobię format i zobaczę czy dalej problem się pojawia. Stuttering raczej w cs2 nie powinien wystąpić. 

Na benchmarku wszascy co graja a mieli to powymieniali na rtx

zreszta wystarcz wpisać w gogle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, karro napisał(a):

Na benchmarku wszascy co graja a mieli to powymieniali na rtx

zreszta wystarcz wpisać w gogle

No okey, ale kartę mam już z 1,5 roku i teraz tylko zmieniłem mobo i cpu. Nigdy taki problem nie wystąpił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, karro napisał(a):

jeśli chodzi z kolei o x3d był fajny filmik z dropami fps ale to chyba było przy zastosowaniu FG.Filmik z purepc albo ithardware

Ale na fps nie mam co narzekać, bo są w porządku. Tutaj chodzi o skoki pingu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi