tomstu Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Ostatnim czasem założyłem sobie WC na mojego celerona 1,4 oraz GF 3 Ti450 są to bloki GK-5/G/M "COLD CROWN" na CPU i RED 2 na GPU wszystko połączone wężami eheim do pompki MJ1000 i chłodniczki alu małej znajdującej się poza kompem puszczonej na 12V ssystem zamkniety z odpowietrzaczem zmiesciło sie ok 0,5l H2O destylowanej pasta srebrna termopox dziwi mnie jedno przy starcie temp procka jest 37stC i się tak utrzymuje po paru godzinach dochodzi do 39stC w grach max 41stC czy to dużo?? po podkręceniu go na 1,65GHz temp taka sama tylko dziwi mnie że jak go puszcze wyżej to zwiech przy próbie załadowania windy przy "powitaniu" nawet po zwiększeniu napięcia proca na 1,65V zdaje sobie sprawę ze 1,4 to jest już kraniec technologii cel II i nie będzie się to to kręcić dobrze ale pamiętam iż na tej samej płycie i zwykłym wiatraku cel 800 poszedł na 1,2GHz płyta to asus tusl2-c pamięci kingstone 512 133 na mostkach zalman i radioatorek włąsnej produkcji acha dodam iż płyta nie ma możliwości niezależneh zmiany dzielnika dla pci na zwykłym wiatraku temperatury były powyżej 40 normal work i 45-50 stres zdjęc niestety nie moge zamiescic bo cyfraka nie mam teraz pytanie dlaczego tak słabo to to się kręci ? update dzis wieczoram było troszke zimniej wiec postanowiłem ponowic prube bicia rekordu na wszelki wypadek odłaczyłem CD bo zasilacz to cienkie 300W codegon ale jest bardzo za to cichy (sam sie zdziwiłem) tak wiec na nie podkreconym temp budy 26stC proc 37stC udało sie wykrecic do 1764MHz czy cośpodobnego na 1,7V procek temp budy 27stC procek stabilne jak skała 38stC winda łatowała sie zadziwiająco szybko (pewie dzieki podkreceniu PCI) co prawda nie sprawdziłęm w stresie bo jestem już zmeczony ta walka ale zawsze jakiś postęp 26% przyrostu mocy narazie pozostane przy 1650 na 1,5V core PS dziwna rzecz na zasilaczu zauwazyłe ze napiece +5V jest na 4,74 co przekracza 5% dopuszczalne czy to może mieć wpływ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomstu Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 czyżby nikt na tym forum nie podkrecał celeronów wierzyć mi się nie chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 ja kręciłem ale marnie 2,4@2,66 tmp 43 stopnie tylko tyle bo zmiany napięć nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomstu Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 żeczywiście marnie tylko 10% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 bez zmiany napięcia na 845 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 ja mialem kiedys przez kilka godzin celka 1000 tualatina; popszedl bez zadnego podnoszenia napiecia na 1400 na boxowym coolerze; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomstu Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 własnie to samo zauważyłem na celku 800 również o 400MHz a jakie temperaturki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...