Demirion Opublikowano 8 Marca Zgłoś Opublikowano 8 Marca Cześć, posiadam trzy dyski w tym jeden główny na którym zainstalowany jest Windows 10. W najbliższym czasie jestem zmuszony zrobić format głównego dysku ponieważ coś mnie podkusiło żeby podzielić go na partycję typowo systemową i do gier. Niestety źle oszacowałem ilość miejsca i po kilku latach brakuje miejsca na partycji systemowej. Chciałbym sformatować tylko ten główny dysk a reszty dysków nie ruszać. Z racji tego że bardzo rzadko mam do czynienia z takimi rzeczami proszę Was o radę jak to zrobić w najprostszy sposób i przy okazji niczego nie zepsuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 8 Marca Zgłoś Opublikowano 8 Marca Dysk na którym masz system i z niego wykrojoną partycję pod gry usuń, następnie to wolne miejsce dodaj do C w menedżerze zarządzania dyskami. Wszystko co masz na partycji GRY stracisz, ale nie będziesz musiał formata robić. Ewentualnie użyć jakiegoś disk wizarda i w nim poprzesuwać partycje. Lub zassać TreeSizeFree-Portable i w nim zobaczyć co ci tyle miejsca zajmuje(jeśli możliwe to to usunąć). Ja sobie raz na ruski rok czyszczę system. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu81 Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca (edytowane) Najlepiej skopiować sobie gdziekolwiek ważne dane i zrobić format. Kiedy to robię, chwilami mam dosyć i kończy się na - https://bigvape.pl/2430-glikol-gliceryna I relaksie 😉 Edytowane wczoraj o 08:45 przez Grzechu81 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 25 Marca Zgłoś Opublikowano 25 Marca Chciałbym usunąć partycję H i dołączyć ją do dysku C ale ktoś na forum microsoftu napisał że nieprzydzielone miejsce można dołączyć tylko wtedy gdy bezpośrednio przylega do prawej granicy C. Rozumiem że raczej nie obejdzie się u mnie bez formata? Poniżej screen z mojego komputera i link do tematu na forum https://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/all/potrzebuje-pomocy-w-woluminach-dyskowych/2af47d0f-2e92-456e-935b-2efec59897ee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 25 Marca Zgłoś Opublikowano 25 Marca Pobierz sobie program do zarządzania partycjami, jak np. Partition Wizard. Usuwasz partycję którą chcesz, przesuwasz partycję przylegającą i rozszerzasz partycję "c" o dostępne wolne miejsce. Program prawdopodobnie będzie chciał dokończyć operację po restarcie systemu, ze wzgledu na używane pliki systemowe na przesuwanych partycjach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca (edytowane) Albo kupujesz dysk zewnętrzny, kopiujesz wszystkie dane które potrzebujesz. Usuwasz wszystkie partycje, zakładasz na nowo. Instalujesz system. Przywracasz dane. Edytowane 26 Marca przez Krzysiak_PL_GDA 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano 26 Marca Zgłoś Opublikowano 26 Marca Ok, wielkie dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...